Afbeelding
Koop Lokaal

Kevin Visser: ‘Ik word blijer van groen’

Algemeen 1.423 keer gelezen

De eigenaar van Hoveniersbedrijf BuitenLeven is een echt ouderwetse vakman en dat groen zit hem helemaal in de vingers. Hij is dagelijks bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen van particulieren en bedrijven. De geboren Spijkenisser is begonnen in een boerenschuur in de Spijkenisserwijk Maaswijk.

‘Binnenkort vieren we ons 15-jarig bestaan,’ steekt Kevin direct van wal. ‘Eigenlijk heb ik wel zin in een feestje. Maar ja, gezien de huidige situatie, weten we nog niet zeker, hoe dat zal gebeuren.’ Hij is momenteel in Spijkenisse weer met een forse klus bezig. Een grote achtertuin moet helemaal opnieuw ingericht worden. 

Uit het hoofd 
Dat doet Kevin met zichtbaar groot plezier. Hij bedenkt en ontwerpt, in samenwerking met de klant natuurlijk, de inrichting van een nieuwe of bestaande tuin op de ouderwetse manier aan de tekentafel. Kevin: ‘Het ontwerp maak ik eerst in mijn hoofd en dan wordt het altijd concreet met pen en papier. Daardoor krijgt de klant een prima idee van hoe de tuin er, na onze noeste arbeid, uit gaat zien.’

In eigen hand 
Als Hoveniersbedrijf BuitenLeven de opdracht gegund wordt, houdt Kevin Visser alle werkzaamheden het liefst volledig in eigen hand. Er zijn echter twee dingen die hij niet zelf doet, namelijk het leeghalen van een bestaande tuin en de afvoer van de aanwezige beplanting en alle andere materialen uit die tuin. Daarvoor neemt Kevin een bekende machinist in de arm. Het andere is de aanleg van 220 volts elektriciteit. Dat besteedt hij liever uit.

Zuidland
Zijn bedrijf is nu alweer zeven jaar in het bedrijventerrein Harregat in Zuidland gevestigd. Het bedrijfspand biedt onderdak aan een kantoor en er worden vele, verschillende gereedschappen opgeslagen. ‘Ik was het laatste bedrijf, dat zich aan het plein op het huidige terrein vestigde, maar tot mijn verbazing kreeg ik toch nummer 1.’ Al staat het op bij voorbeeld Google Maps niet helemaal goed. Alle benodigde materialen voor een nieuwe of te renoveren tuin (hout, steen, zand, aarde en beplanting) laat hij door zijn vaste leveranciers rechtstreeks bij de klant afleveren. Anders worden de voorraden bij zijn bedrijf in Zuidland te groot.

Samenwerking 
Kevin werkt samen met een vijftal medewerkers, waaronder ook een tweetal stagiaires. ‘Deze leerling hoveniers werken voor mij aan diverse projecten via een stichting die de benodigde opleiding verzorgt en alle benodigde arbeidsvoorwaarden voor mij regelt. Ik was vorig jaar op een vakbeurs en daar kwam ik bij toeval in contact met deze organisatie, die mij heel wat (administratieve) handelingen uit handen neemt.’

Werkgebied 
Bijna alle klanten wonen op het hele eiland Voorne-Putten. De werkzaamheden van een hovenier zijn nogal gevarieerd. ‘Natuurlijk zorgen we, met een soort onderhoudscontract, graag voor het onderhoud van de voor-, zij -, of achtertuin. Maar de grootste klussen zijn toch wel het (op)nieuw inrichten van de tuin.’ Daar heeft Buitenleven een opvallende vorm in gevonden, die voor de kenner best wel herkenbaar is.’

Rotonde 
Zo heeft Kevin samen met zij n medewerkers vijf jaar geleden een speciaal en markant project aangelegd. De rotonde in de Rondweg vlakbij het voormalige gemeentehuis in Abbenbroek werd op zijn eigen wijze veranderd ik een klein juweeltje. Maar helaas is na vijf jaar het onderhoudscontract afgelopen. Het Waterschap heeft recent geëist, dat de opvallende rotonde heel snel en geheel ontruimd moest worden. Dus levert het nu een troosteloze aanblik op. Over klandizie hoeft Hoveniersbedrijf BuitenLeven zich nog geen zorgen te maken. ‘Maar iedereen kan natuurlijk voor advies en de vakkundige werkzaamheden bij BuitenLeven terecht’, besluit Kevin met een brede glimlach.

Hoveniersbedrijf BuitenLeven
Harregatplein 1
3214 VP Zuidland
0181-627952
06-15408336
info@buiten-leven.com
www.buiten-leven.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant