Afbeelding
Foto: PR

Coronastrijders ontspannen in Rivièrabad Spijkenisse

Algemeen 1.690 keer gelezen

Spijkenisse - Een groep van tien Spoedeisende Hulp verpleegkundigen en artsen zwemt sinds vorige week baantjes in het Rivièrabad te Spijkenisse.

Na maanden hard werken, extra diensten draaien en werken in warme isolatiepakken, was de behoefte naar sporten om te ontspannen groot. Helaas waren alle zwembaden gesloten. Een van de verpleegkundigen heeft toen het Rivierabad benaderd met de vraag of zij speciaal voor deze groep Coronastrijders een uitzondering konden maken. Het zwembad werkte hier graag aan mee, alleen de veiligheidsregio gaf geen toestemming. Toen de maatregelen werden versoepeld nam het zwembad direct contact op met de groep om ze het goede nieuws te brengen . Als één van de eersten mochten de helden uit de zorg komen zwemmen. Tussen de drukke diensten door zwemmen ze iedere dinsdag en donderdagochtend. Bianca Klerks:'We vinden het heerlijk om te zwemmen, even alle hectiek vergeten en op een andere manier met elkaar actief bezig zijn. Inmiddels wordt onze groep steeds groter en zijn we aan het trainen voor de nachtmarathon hulpverleners te water, die hopelijk in januari doorgaat. Hierbij gaan we geld bij elkaar zwemmen voor het goede doel, de roparun.'

Het zwemmerk Speedo vindt dit initiatief zo goed dat ze de zwemmers allemaal heeft voorzien van een chloorbril en een T-shirt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant