Na weken thuis zitten, mogen scouts weer naar de opkomst.
Na weken thuis zitten, mogen scouts weer naar de opkomst. Foto: Scouting Hartelgroep

Scouting Hartelgroep draait weer!

Algemeen 1.044 keer gelezen

Spijkenisse - Sinds enkele weken klinken in de Maaswijk in Spijkenisse weer de yells, geluiden van spelende kinderen en gezellig rumoer die horen bij het spel van scouting! Na weken niet te hebben kunnen draaien is op de Drogendijk 33 de poort weer geopend. Natuurlijk onder strikte regels en in aanwezigheid van een corona coördinator, maar dat mag de pret niet drukken.

De eerste week dat alle bevers, welpen en scouts weer welkom waren speelden zich schitterende taferelen af. Als koeien die na een lange winter op stal weer de wei in mochten was er een ontlading, bij kinderen én bij de leiding. En al snel werd duidelijk hoe goed scouting zich ook leent voor de maatregelen die nu gelden. Veel spellen en scoutingtechnieken zijn goed te doen binnen de maatregelen en natuurlijk helpt dit weer ook goed mee. Binnen draaien mag nog niet maar dat is met de zon van de afgelopen weken geen probleem.

Paul den Uijl, voorzitter van de groep, vertelt over de weken voorafgaand aan heropening: 'De gemeente heeft strenge eisen aan ons gesteld en vooraf moest er een plan ingediend en goedgekeurd worden. Wij vinden dit volledig terecht want de veiligheid voor onze jeugdleden en hun naasten staan voorop. Daarom hebben we, in hele goede samenwerking met de gemeente, maatregelen getroffen en volgen we dat streng op. Ook alle vrijwilligers in de groep hebben een steentje bijgedragen, de terreinen hadden wekenlang achterstallig onderhoud, er moest een extra toegangspoort worden gecreëerd en schema’s moesten worden opgesteld. Dit alles was in een week geregeld en ik ben dan ook ongelooflijk trots op al deze vrijwilligers.'

Komende weken zal de Hartelgroep, in overleg met de gemeente, proberen de mogelijkheden uit te breiden en mee te gaan in de maatschappelijke versoepeling. En natuurlijk kijken ze allemaal uit naar het zomerkamp! Erik van der Berg, teamleider van de scouts (11-15 jaar), benadrukt dat zomerkamp het hoogtepunt is van het jaar. 'Ondanks dat het anders is dan anders gaan de voorbereidingen in volle vaart door en kijken we ook dit jaar uit naar een fantastisch zomerkamp'. En ook Yvette Sudmeier, teamleidster van de welpen, rekent op een echt zomerkamp met ruim 30 welpen.

Helaas is het op dit moment, door de maatregelen, nog niet mogelijk om nieuwe leden te verwelkomen. Maar ben je enthousiast geworden neem dan vooral contact op met 06-23602906. Zodra het weer kan zal er contact met je worden opgenomen en ben je welkom om te komen meedoen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant