Er worden weer spreekuren gehouden in de Boekenberg.
Er worden weer spreekuren gehouden in de Boekenberg. Foto: Foto-Ok.nl

Vestigingen Bibliotheek de Boekenberg weer open!

Algemeen 244 keer gelezen

Sinds de opening van de Boekenberg op 20 mei wordt de bibliotheek dagelijks door zo’n 500 leden bezocht. 

Om ook de leden uit Heenvliet, Zuidland en omgeving weer van dienst te kunnen zijn, gaan alle vestigingen in Nissewaard begin juni weer open. Daarnaast zal een aantal spreekuren op afspraak weer te bezoeken zijn.

Vestigingen weer open
Op maandag 8 juni gaat de vestiging in Heenvliet weer open. Bibliotheekleden kunnen elke maandag en woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur een bezoek brengen aan deze locatie. Dinsdag 9 juni gaat de vestiging in Zuidland weer open. Leden kunnen er elke dinsdag tussen 18.30 en 20.30 uur terecht. Voorlopig kunnen zij alleen boeken uit de collectie voor volwassenen lenen. De collectie voor de jeugd volgt later, omdat deze op een andere plek in het gebouw staat. Voor leden die gebruikmaken van deze vestigingen is de boetevrije periode verlengd tot 15 juli. Uiteraard gelden de veiligheidsmaatregelen ook op deze locaties en is er een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen kan zijn.

Boekendienst-aan-huis
Tijdens de coronasluiting is de boeken afhaalservice gelanceerd. Omdat veel leden hun boeken weer zelf komen uitzoeken is de vraag hiernaar afgenomen. Deze extra service stopt daarom. Wie niet in staat is om naar de bibliotheek te komen, kan zich aanmelden voor de boekendienst-aan-huis service waarbij de bibliotheek en haar vrijwilligers regelmatig nieuwe boeken aan huis bezorgen. Bel naar 0181-616622 of mail naar klantenservice@deboekenberg.nl voor meer informatie en aanmelden.

Spreekuren op afspraak
Vanaf 1 juni kunnen inwoners weer in de Boekenberg terecht voor de spreekuren van het Scheidingscafé, het DigiTaalhuis, het Vrijwilligers Informatiepunt, Akto Nalatenschap, ADHD, ADD en autisme en de SWO belastinghulp. Een afspraak maken hiervoor is verplicht om zo de drukte in de Boekenberg te beperken.

Een aantal samenwerkingspartners biedt nog steeds een telefonisch spreekuur aan. Zo is Rechtswinkel Nissewaard bereikbaar voor juridische vragen. Ook vragen over je computer, tablet of smartphone kunnen gesteld worden aan de digi-experts. Op de website van de bibliotheek vind je de data en informatie over het maken van een afspraak.

Houd je bezoek kort
Het is niet mogelijk om voor langere tijd te verblijven de vestigingen. Daarom zijn faciliteiten zoals de toiletten, leestafels en Café Zinnig voorlopig gesloten. Uitgebreide informatie over de openstelling is te vinden op www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant