Ook op de stoel is bewegen mogelijk.
Ook op de stoel is bewegen mogelijk. Foto: Annelies Vrinten

Nationale Balkon Beweegdag in Nissewaard

Algemeen 346 keer gelezen

Spijkenisse - Vrijdag 29 mei was door het Nationaal ouderenfonds, de Vriendenloterij en de diverse sportbonden uitgeroepen tot Nationale Balkon Beweegdag.

Beweging is belangrijk, zeker voor senioren. Het helpt om lichamelijk en geestelijk fit te blijven en het is ook een stukje sociaal contact. Door de coronacrisis kunnen veel bewegingsactiviteiten binnen niet doorgaan, daarom is buiten een goed alternatief. Ook in Nissewaard werd hier door de SWO op vier locaties gehoor aan gegeven: de Herman Gorterhof, het Hof van Noord, de Jacob Catshof en de Paganinihof. Hier kijken de balkons veelal uit op een gezamenlijke binnentuin, waar de docenten stonden om hun lessen te geven. Overal werd door de bewoners enthousiast meebewogen met de docenten Daisy, Iris en Anneke.

Om elf uur werd het officiële landelijke startsein gegeven met 'You Never Walk Alone', waarop iedereen werd verzocht mee te zwaaien. De bewegingsactiviteiten werden zowel staand gedaan, als op een stoel. Zo konden ook de mensen die minder goed ter been waren meedoen met deze landelijke bewegingsactie.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant