Afbeelding
Foto: pixabay.com

Geen coronafonds maar wel financiële buffer aanleggen

Politiek 376 keer gelezen

Het CDA had graag gezien dat er een coronafonds in het leven geroepen was, dat gevuld zou worden vanuit de opbrengst van de Enecogelden.

De fractie had een bedrag van 25 mijoen euro wilen labelen om te voorkomen dat de Enecogelden in de algemene middelen vloeien en later niet meer goed traceerbaar zijn of ingezet worden ter dekking van andere activiteiten die door het college worden voorgesteld in de Kadernota 2021.

Voor de meeste partijen was dit een stap te ver. 'De VNG is in gesprek met het Rijk', stelt Pieter de Vos (ONS). Volgens hem zal het Rijk over de brug moeten komen, maar die mening wordt niet door iedereen gedeeld. Wel vindt een meerderheid van de partijen dat de Enecogelden gebruikt kunnen worden als buffer. 'Corona is niet de enige uitdaging waar we als gemeente voor staan', gaf wethouder Hamerslag aan. 'Op termijn komen we met voorstellen hoe we het geld willen besteden. Dat is ook een voorstel bij om inwoners en bedrijven te ondersteunen die te maken hebben gehad met de coronaproblematiek. ' Omdat het voor het CDA duidelijk was dat hun motie onvoldoende steun zou krijgen, besloot de fractie hem aan te houden. Fractievoorzitter Pieter Verhoog wil proberen om voor de behandeling van de kadernota bij de andere partijen steun voor de motie te krijgen, zodat er bij de behandeling van de kadernota misschien wel labeling van bedragen plaats kan vinden.

Kijk voor het laatste politieke nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant