Afbeelding
JK

Dokteren

Column 249 keer gelezen

Het heeft heel wat voeten in de aarde, dat Corona gedoe.
Klopt het wel allemaal of is het een spookverhaal? Of nog erger, knoopt men veel dingen vast aan dat verhaal omdat het zo gemakkelijk is?
Het gaat er op lijken dat alles minder belangrijk aan het worden is als het geen ‘corona geval’ betreft.
Zo wilde een bekende van mij de periodieke injectie halen bij de huisarts, maar dat bleek beslist niet zo eenvoudig als voorheen. ‘Nee mevrouw, dat gaat niet zomaar, we moeten daarvoor eerst beschermende kleding en gelaatsbescherming op doen, u zult moeten wachten tot de corona is afgenomen.’ Het bleek dat de artsen kennelijk alleen zeer dringende gevallen behandelen, voor een ingreepje waarbij mensenhanden nodig zijn is ‘even’ geen mogelijkheid. Ik begrijp best dat het ook voor dokters en medewerkers zware tijden zijn, maar nu ze zich alleen ontfermen over coronapatiënten lijkt me dat wat overdreven, daar zijn specialisten voor toch? Bij een van onze kinderen, die al jaren niet meer thuis woont, werd een lichte vorm van corona aangetroffen, heel de medische wereld nam haar in behandeling, die meer weg had van een precieze maanlanding dan van het behandelen van een zieke patiënt, wat op zich natuurlijk prima is. Ik snap dat geïnfecteerde patiënten snel en adequaat moeten worden behandeld, maar mag je daarom de normale patiënten, die wellicht ook de nodige behandelingen moeten hebben, vergeten?
Ik onderschat beslist het gevreesde virus niet, het is bar en boos, maar worden er niet teveel dingen ondernomen of juist weggenomen vanwege die ziekte? Men weet nog heel weinig van corona, maar wel dat het in september weer terug komt, beetje raar toch? En als iemand 100 meter verderop met de wind mee niest loop je geen gevaar, mits je er maar 1½ meter vandaan blijft…. Je kunt nu met een App aangeven of je corona hebt, handig, vooral voor de levensverzekeringen.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant