In sommige landen zijn grote velen met zonnepanelen te vinden.
In sommige landen zijn grote velen met zonnepanelen te vinden. Afb. gemeente Nissewaard

Praat mee over de toekomst van Voorne-Putten!

Algemeen 252 keer gelezen

Voorne-Putten heeft de ambitie om in de toekomst energieneutraal te worden. Dat betekent onder andere dat we zelf onze elektriciteit op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen en windmolens.

De gemeenten op Voorne-Putten maken daarvoor plannen met de regio Rotterdam-Den Haag. Dat doen zij in de zogenaamde Regionale Energiestrategie, de RES. Het betrekken van de inwoners is daarbij heel belangrijk. Waar is ruimte voor het opwekken van zonne- en windenergie en hoeveel? Kunnen inwoners zich vinden in mogelijke plekken? De gemeenten nodigen hun inwoners uit om hierover mee te denken.

Meedenken vanaf 20 mei
Op woensdag 20 mei is een gezamenlijk participatietraject over het duurzaam opwekken van elektriciteit op Voorne-Putten gestart. De vier gemeenten willen van onder andere inwoners op het eiland weten wat hun voorkeuren zijn voor het duurzaam opwekken van elektriciteit met behulp van zon en wind. De gemeenten vinden het belangrijk om hier een actief proces van te maken, waarbij zoveel mogelijk inwoners worden betrokken. Wethouder Igor Bal: 'De ambitie van Voorne-Putten om energieneutraal te worden is een klus van ons samen. Want alleen met elkaar kunnen we dit bereiken. Uw mening is erg belangrijk voor ons. Daarom willen we graag weten hoe u, als inwoner van de gemeente Nissewaard, denkt over het duurzaam opwekken van elektriciteit op Voorne-Putten. Wat vindt u belangrijk? Welke voorkeuren heeft u? Uw input nemen we mee in de Regionale Energiestrategie.' De gemeenten hopen daarom dat veel inwoners willen meedenken en -praten! Bijvoorbeeld over hoe belangrijk zij het duurzaam opwekken van elektriciteit vinden. En hoe zij elektriciteit duurzaam zouden opwekken, welke keuzes zij zouden maken en hoe inwoners willen meeprofiteren van de opbrengsten van zonne- en windenergie.

Aanmelden voor peiling en digitale bijeenkomsten
Inwoners kunnen hun mening geven via een peiling, die zowel digitaal als op papier kan worden ingevuld, twee digitale inwonersavonden en een werksessie voor ondernemers en andere organisaties, zoals natuurorganisaties, belangenorganisaties enz. Ook worden circa 20 inwoners van Voorne-Putten telefonisch geïnterviewd.
Meedoen met de peiling kan tot en met vrijdag 5 juni via https://voorne-putten.swipocratie.nl. Bent u niet in de gelegenheid om de peiling online in te vullen, dan kunt u tot en met vrijdag 29 mei een papieren versie bij uw gemeente opvragen via 14 0181. Aanmelden voor de digitale inwonersavonden op donderdag 28 mei en donderdag 4 juni kan via: https://bit.ly/voorneputten. Bij veel interesse wordt er nog een derde digitale bijeenkomst georganiseerd. De gemeenten hopen dat u uw mening laat horen via één van deze opties. Zo kunt u actief mee vormgeven aan het Voorne-Putten van de toekomst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant