Afbeelding
stock

Lezers schrijven: Het vrijdagmiddaggebed in Spijkenisse

Ingezonden 670 keer gelezen

Het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) in Spijkenisse Noord heeft te kennen gegeven gedurende de ramadan op vrijdagmiddag een kort gebed openbaar ten gehore te brengen. Het is een oproep tot gebed thuis. Ze hebben dit verzoek bij de burgemeester neergelegd en uitgelegd dat het alleen om deze uitzonderlijke coronaperiode gaat. De burgemeester heeft daarin positief toegestemd. Nu heeft Nissewaard de PVV in de gemeenteraad zitten. We weten bijna allemaal hoe deze partij over de islam denkt. Niet onverwacht slaat zij alarm en vindt dat de burgemeester de raad heeft gepasseerd in deze beslissing. De partij heeft hierom een debat aangevraagd. Gelukkig heeft de Volkspartij Nissewaard zich direct toegevoegd bij deze aanvraag. Want ja, het gaat om de islam en als Volkspartij kom je natuurlijk op voor het Volk.

Enquête
Voor degene die op de PVV heeft gestemd, die had niet anders verwacht dat je in dit geval een debat zou aanvragen. Dat mag. Voor de Volkspartij ligt dat net even anders, zij hebben zich juist afgesplitst van de PVV en om erachter te komen wie er nu achter jouw zetelroof staan is het handig om een enquête te houden. Op facebook hadden ze de enquête Vrijdaggebed vanuit speakers wijkgebouw in Spijkenisse Noord, goed idee? Een simpele vraag met 3 keuze antwoorden. Deze enquête is inmiddels gesloten en er waren 2026 respondenten, hieronder de keuzeantwoorden met het aantal stemmers.

Geen goed idee, stop de islamisering (375) 18,5%

Goed idee(1643) 81%

Geen mening (8)< 0,4%

Bij deze enquête, in zekere zin een mini-referendum, zie je dat het Volk, hun achterban, toch wat anders denkt dan de partijheren, althans in mijn veronderstelling. De Volkspartij noemt zich echte volksvertegenwoordigers en het siert hun dat deze partij zich kwetsbaar opstelt en dan toch ook het debat aangaan. Zo zie je maar weer hoe je in een partij kunt vergissen. Dit zal een pittig debat worden omdat je nu dus ziet waarom die breuk heeft plaatsgevonden.

Ruud van den Bos

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant