Afbeelding

'Niets aan de hand met weginrichting Heulbrugstraat'

Actueel 674 keer gelezen

Spijkenisse - Er is volgens de gemeente niets mis met de inrichting van de Eerste Heulbrugstraat. Volgens een reactie van wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) is er geen verband tussen een eerdere aanrijding en de vormgeving van het zebrapad.

Nissewaard Lokaal kan zich beslist niet vinden in het standpunt van de gemeente. "Volgens een verkeerskundige die wij hebben gesproken is het zebrapad veel te breed," vertelt Fred Seker, raadslid van Nissewaard Lokaal. "Een voetgangersoversteekplaats is minimaal 4 meter breed, maar deze breedte is wel het andere uiterste. Dit is een veelvoud ervan. Het dekt twee voetpaden die beiden vanaf de Voorstraat op de Eerste Heulbrugstraat uitkomen. Dit zorgt ervoor dat het zebrapad niet goed overzichtelijk is en automobilisten het overzicht kwijtraken."

Nissewaard Lokaal wil dat de gemeente alsnog zo snel mogelijk het zebrapad versmalt. Bovendien wil de partij dat de bushalte verplaatst wordt of dat er een vluchtheuvel geplaatst wordt. "Nu passeren automobilisten een stilstaande bus bij de halte," legt Seker uit. "Maar dat ontneemt hen en voetgangers het volledige zicht op de oversteekplaats. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden."

Nissewaard Lokaal is het dan ook niet eens met de conclusie van de gemeente dat de inrichting veilig is. De partij blijft aandringen op het aanpassen van de oversteekplaats door de gemeente voor er een volgend slachtoffer te betreuren valt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant