Afbeelding
Foto: Pixabay

Zo maak je jouw interieur uniek

Actueel 176 keer gelezen

Wil je een uniek interieur? Ben je die standaard trends soms ook wel een beetje zat? Dan zijn er meerdere dingen die je kunt doen om een wat spannender interieur te krijgen! Wij leggen stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt doen.

Be bold!

Laat de standaard patroontjes en meubels maar uit je hoofd. Sta open voor nieuwe ideeën en kleurcombinaties. Alleen zo kun je echt een uniek interieur voor jezelf maken. Je moet namelijk afwijken van het standaard. Durf dit te doen, be bold!

Maak een moodboard

Als je nou alles in je huis zou mogen veranderen, wat zou je dan doen en welke kleuren zou je gebruiken? Middels een moodboard kun je dit voor jezelf uiteenzetten. Probeer kleuren naast elkaar te leggen en voeg er dan nog een gekke kleur aan toe om te zien wat voor verrassend effect het geeft. En als je denkt, jak, dat is niks, dan weet je dat ook weer. Als je tot een goede combi bent gekomen, zul je zien dat je heel wat meer kan combineren dan je eerst dacht.

Belangrijk: bepaal de basis op de muur

Dit is een belangrijke.. Bepaal wat de basis wordt op de muren. Dit heeft namelijk zoveel invloed op de rest van het interieur! Kijk welke verf je wilt kopen, of nog beter verdiep je in de behangwereld voor een uniek en prachtig behang voor op de muur! Er zijn zoveel prints te vinden qua behang. Je kunt ook kiezen voor wat reliëf, dat kan ook een leuk effect geven aan een ruimte. En onthoud, je wilt een uniek interieur, dus het mag er best even uitspringen.

De meubels en accessoires

Daarna is het tijd voor de meubels. Werp eerst een kritische blik op de meubels die je al hebt. Misschien kun je die met een likje verf opknappen. Of maak van een oude kast je nieuwe tafeltje. Dat is ook juist weer uniek! En voor een uniek interieur is het ook leuk om gebruik te maken van tweedehands meubels. Soms kom je echt prachtige stukken tegen. Even een likje verf en ze kunnen er nog jaren tegenaan! Ook kun je voor unieke accessoires kijken bij tweedehands winkels. Hier vind je soms hele curieuze dingen die te gek kunnen staan in een interieur die anders is dan alle anderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant