Afbeelding
Bas van der Wel
Column burgemeester

Deze bijzondere tijd vraagt om veerkracht en saamhorigheid

Algemeen 304 keer gelezen

We hebben een bijzondere periode achter ons liggen. Weken waarin we werden geconfronteerd met verlenging van maatregelen, weken waarin aangekondigd werd dat de basisscholen beperkt open gaan, dat kinderen onder begeleiding buiten mogen sporten en weken met nationale feestdagen die op een ander manier invulling kregen.

Neem Koningsdag, een dag van kleedjes neerleggen, spelletjes spelen en gezellig met elkaar feest vieren. Maar dit jaar was alles anders. In deze tijd zie je dat de veerkracht en saamhorigheid van veel inwoners uit Nissewaard naar boven komt. In Zuidland gaf de Oranjevereniging kort van tevoren aan, om toch op een nadere manier met elkaar even stil te staan bij Koningsdag. In een hele korte tijd werden er boxen op de kerk gezet en werden inwoners gevraagd om met elkaar, vanuit huis, het Wilhelmus te zingen op de muziek die in heel Zuidland te horen was. Het werd een bijzondere ochtend in Zuidland die zelfs de hele dag onderwerp was van het NOS Journaal. Op 4 en 5 mei moesten wij ook improviseren. Zo hebben wij op 4 mei kransen neergelegd bij de monumenten in Spijkenisse en in Zuidland, maar zonder publiek. We hebben dit gefilmd en via social media met u gedeeld.

Bevrijdingsdag was een hele speciale dag, we stonden stil bij het feit dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Er waren deze dag in het hele land activiteiten georganiseerd, maar deze konden allemaal niet doorgaan. We vonden het mooi om hier op een andere manier bij stil te staan en zijn hiervoor de straat op gegaan en hebben inwoners geïnterviewd. Het resultaat was een prachtige video die wij via social media met u hebben gedeeld. En er is een bevrijdingskrant bij u thuis bezorgd. Voorlopig hebben we ons nog even aan de maatregelen te houden. Ik zie dat veel mensen dat doen en besef ook dat het nog steeds niet even makkelijk is. Maar we zullen met elkaar vol moeten houden.

Foort van Oosten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant