Afbeelding
Bas van der Wel
column burgemeester

Zoveel mooie initiatieven

Algemeen 264 keer gelezen

Wij hebben iedereen in Nissewaard hard nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet.

Het doel is om te zorgen dat alle patiënten de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom willen we voorkomen dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen, de huisartsen en de intensive care afdelingen overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn om de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn.

De genomen maatregelen hebben zijn uitwerking op ons allemaal. Ondernemers en ZZP'ers hebben het zwaar, verenigingen zijn dicht, studenten, leraren, ouders, onze familie in verpleeghuizen, allemaal doen we ons uiterste beste om ons zoveel mogelijk aan de maatregelen te houden. En hoe mooi is het dan, dat er in deze tijd zoveel mooie initiatieven ontstaan. Initiatieven waaruit blijkt dat we geven om elkaar, dat we elkaar niet vergeten zijn en dat we alleen samen, mét elkaar door deze periode heen komen. En die initiatieven komen uit alle hoeken. We zien krijttekeningen op de straat, aan opa of oma, of gewoon aan iedereen. We zien ondernemers die bloemen uitdelen aan zorgpersoneel, ondernemers die hoogwerkers ter beschikking stellen om elkaar op hoogte te spreken en we zien initiatieven zoals facebookgroepen, waar mensen zich aan kunnen bieden om anderen een handje te helpen. En er zijn er nog veel meer. Ik vind het hartverwarmend dat in deze tijd mensen opstaan en extra aandacht hebben voor elkaar. Want we hebben het met z'n allen in deze moeilijke periode hard nodig. En kijk daarvoor ook eens op nissewaardvoorelkaar.nl.

Mensen, zorg voor elkaar en denk aan elkaar. Samen staan we sterk. #samentegencorona.

Foort van Oosten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant