Afbeelding
JK

Ophokspelen

Column 249 keer gelezen

In deze tijd waarin alles slecht of niet goed is, is het natuurlijk belangrijk dat je creatief denkt. Sommigen vervelen zich kapot, anderen maakt het niet uit, als ze maar hun mobieltje voor hun snufferd hebben. Natuurlijk waren er weer heel wat mensen die zichzelf maar ook anderen in gevaar brachten, door toch naar het strand of de Maasvlakte te gaan. Gelukkig waren het de wetsdienaars die er een pyloontje voor zetten, zodat erger werd voorkomen. In de wijken, met tuin of balkon, werden de barbecues van zolder gehaald en alras werd het stikstof probleem weer opgeroepen. Maar goed, beter hoesten van de rook dan van een virus toch? Best lastig ook voor de sporters onder ons, zij moesten eenzaam de alternatieve marathon lopen, want je mag ook bij zoiets niet te dicht op elkaar klitten. Raar eigenlijk dat doodgewone dingen nu doodeng zijn.
Soms zie je heel onschuldige dingen die nu ineens moordzuchtige luchtbellen kunnen zijn. Zoals ik in het weekend ineens een massa zeepbellen voorbij zag waaieren, vast van kinderen die ook hun ding willen doen. Maar bellen van zeep bevatten lucht van mensen, maar kunnen ook in die lucht een virus hebben, dat dan vlak voor iemand uiteen kan spatten. Ja ik hoor u denken; zeurpiet. Maar ik zeur niet hoor, ik vind het alleen gek dat er nog geen verbod op bellenblazen is.
Ondertussen verschijnen er steeds meer berichten over dit virus, velen hebben er een waanzinnige oorzaak voor verzonnen, van buitenaardse wezens tot opzettelijk ontwikkeld of misschien was het wel de hand van God. Dat laatste bestrijd ik, want zoiets past niet bij een God die goed voor mens en dier is. Ik verdenk eerder de processierups, zij werden vorig jaar massaal afgeslacht en nemen nu wraak. Of is het toch de fabrikant van mondkapjes die een grotere omzet wil? Al met al een trieste bedoening, de komende zomer zal heel anders worden dan we gewend zijn.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant