Maak een keuze uit meer dan 30.000 titels.
Maak een keuze uit meer dan 30.000 titels. Foto: pixabay.com

Bibliotheek opent haar digitale deuren!

Algemeen 492 keer gelezen

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus zijn de vestigingen van Bibliotheek de Boekenberg t/m 28 april gesloten. Gelukkig heeft de organisatie haar digitale deuren wagenwijd opengezet voor zowel leden als niet leden.

Er zijn allerlei apps en online diensten waarvan je gebruik kunt maken om te blijven lezen en leren.

ThuisBieb
Voor een goed verhaal hoef je de deur niet meer uit. Binnenkort kun je namelijk gebruikmaken van de gratis ThuisBieb. Met de app kun je een aantal mooie e-books lezen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De app is zeer binnenkort te downloaden via Google Play of in de App Store. Houd de website en social media van de bibliotheek in de gaten.

E-books
Bibliotheekleden die meer of andere e-books willen lenen hebben, mits ze beschikken over het juiste abonnement, toegang tot een veel grotere verzameling e-books. Er is keuze uit meer dan 30.000 titels! De e-books zijn te lezen op je telefoon, tablet, e-reader, pc en laptop.

Luisterbieb
Ook de Luisterbieb is gevuld met extra titels die door iedereen te beluisteren zijn, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Met tal van mooie jeugdboeken zoals Mees Kees, De grijze jager en Het leven van een Loser. Ook als je moet lezen voor de lijst kun je luisteren naar boeken als Alleen maar nette mensen, Tonio en De Labyrintrenner. Uiteraard is er voor volwassenen ook ruime keuze uit verschillende genres. Download de app via Google Play of in de App Store.

Afhaalservice
En wie dan echt niet zonder fysieke boeken kan, kan gebruikmaken van de afhaalservice. Hiermee kunnen bibliotheekleden maximaal 3 boeken reserveren via de website of via de Bibliotheek Wise app. De bibliotheek belt vervolgens op om een ophaalafspraak te maken. Hierbij neemt de bibliotheek alle veiligheidsmaatregelen van het RIVM in acht.

Tips voor leerkrachten, leerlingen en ouders
Ook de dienstverlening richting scholen gaat in aangepaste vorm door. Op de Facebook- en Instagrampagina van BiebTV vind je leuke afleveringen en er worden dagelijks leuke tips gegeven voor leerkrachten, leerlingen en ouders om bezig te zijn met lezen en leren.

GoodHabit
De bibliotheek is bij uitstek de plek voor persoonlijke ontwikkeling. JobOn, GoodHabitz en de bibliotheek hebben de handen daarom ineen geslagen en bieden de bezoekers van de bibliotheek 3 maanden lang meer dan 130 gratis online trainingen aan. Met keus uit onder meer persoonlijke effectiviteit, Excell, BHV, klantgerichtheid, werkgeluk en positieve psychologie. Zo blijf je je ontwikkelen terwijl de wereld om je heen even stilstaat. Ga naar https://jobon.nl/goodhabitz.

Volg een online activiteit
Met jaarlijks 700 activiteiten op de agenda, is er altijd wat te doen in de Boekenberg. Omdat samenkomen er nu even niet in zit, kun je een aantal activiteiten online volgen. Luister naar de mooiste voorleesverhalen, doe mee met een peuterdansles, leer tekenen onder leiding van De Tekenmeisjes, kom tot rust tijdens peuteryoga, leer dichten tijdens de poëzieles en meer. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdeboekenberg.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant