Afbeelding
Foto: pixabay.com

Supermarkten ook in de nachtperiode bevoorraad

Actueel 374 keer gelezen

De supermarkten in Nissewaard mogen op zondag een uur eerder open, dus om 11.00 uur. Dit mag zolang de noodverordening van de Veiligheidsregio van kracht is. Daarnaast zijn veel supermarkten op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 8.00 uur open voor enkel ouderen. Een enkeling opent om 7.00 uur de deuren voor iedereen.

Bewoners kunnen zo rustiger boodschappen doen, het besmettingsrisico neemt af en wachtrijen voor de supermarkt worden zoveel mogelijk voorkomen.

Met DCMR is afgesproken dat de supermarkten in deze periode ook bevoorraad mogen worden buiten de officiële bevoorradingstijden, dus ook in de nachtperiode. Hierdoor kunnen de vakkenvullers hun werk veiliger doen en kan worden gegarandeerd dat de supermarkten bevoorraad blijven worden. In deze periode zal DCMR niet actief handhaven op het voldoen aan de geluidnormen in de nachtperiode bij de supermarkten.

De markten blijven voorlopig open
De markten kunnen voorlopig doorgaan in Nissewaard. Het aanbod is dan vergelijkbaar wat in de supermarkt verkrijgbaar is, dus etenswaren en bloemen. Uiteraard blijven bestaande maatregelen gehandhaafd: houd 1,5 meter afstand, kramen verder uit elkaar
dan gebruikelijk, beperkt aantal mensen tegelijk op de markt. Toezicht daarop blijft bestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant