Afbeelding
Foto: pixabay.com

KPN NetwerkNL start met glasvezelaanleg Spijkenisse en Zuidland

Actueel 2.054 keer gelezen

Spijkenisse en Zuidland worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL: in totaal krijgen ruim 36.000 huishoudens binnen de bebouwde kom de komende jaren een glasvezelaansluiting. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in augustus van dit jaar al gebruik maken van het netwerk van Nederland.

'Door nu glasvezel aan te laten leggen in onze gemeente gaat de kwaliteit van de verbindingen erop vooruit en kan iedereen optimaal en sneller gebruik blijven maken van het digitale netwerk. Hiermee zijn we straks in de gemeente Nissewaard ook toekomstbestendig', aldus wethouder Jan-Willem Mijnans.

Wijk voor wijk
De komende drie jaar legt KPN NetwerkNL het netwerk wijk voor wijk, straat voor straat aan. Allereerst komen glasvezelvoorbereiders bij de bewoners langs om samen het aansluitpunt in de woning en de beste aanlegroute te bepalen. Dan volgen de graafwerkzaamheden waarbij de glasvezelkabel meter voor meter in de grond verdwijnt. Als laatste wordt de kabel de woning binnen gebracht en het aansluitpunt gemonteerd. Vanaf deze week gaan de glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Spijkenisse langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen.

Voordelen van glasvezel
Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruik maakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN NetwerkNL aan het netwerk van Nederland. Als het glasvezelnetwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van verschillende providers.

Richtlijnen Coronavirus
KPNNetwerkNL volgt tijdens de werkzaamheden strikt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Op basis daarvan bekijkt ze elke dag opnieuw of er aanvullende maatregelen nodig zijn. Voor de meest actuele informatie kunnen bewoners terecht op www.kpnnetwerk.nl/corona.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant