Afbeelding
stock

UEFA-hufters

Actueel 426 keer gelezen

Het zijn barre tijden. En dus heeft de UEFA een brief gestuurd naar alle Europese voetbalbonden.

Korte samenvatting van de brief: De UEFA vindt gezondheid belangrijk, de voetbalwereld moet solidair zijn en Corona mag niet verhinderen dat de wedstrijden op het veld worden beslist, maar in overeenstemming met de UEFA-regels. En dan de uitsmijter:

Vroegtijdig stopzetten van de competities kan leiden tot sancties. Bijvoorbeeld uitsluiting van Europese toernooien, zoals de Champions League.

WTF is dat voor dreigement UEFA?

Nogmaals; het zijn barre tijden. Europa snakt naar adem. Zorgstelsels staan op knappen. Economieën storten in en iedereen probeert, letterlijk en figuurlijk te overleven.

En in die setting weet De UEFA de sfeer nog even nét iets meer de verzieken.

Wat denkt die UEFA wel niet? Dat ze groter is dan alle COVID-virussen op aarde bij elkaar? En wat verstaat de UEFA onder solidariteit? Gewoon voetbalwedstrijden spelen? In lege stadions? Is dat de solidaire gedachte van de UEFA? Met wie moeten de Europese clubs solidair zijn? Zeker met die hautaine UEFA-maffia die het commerciële belang voorop stelt en dat verpakt in een wolf-in-schaapskleren-brief?

Rot toch op UEFA!

Het ultieme dieptepunt van de coronacrisis moet nog komen en de UEFA acht het nodig die grote leuter even op de tafel te leggen om te laten zien wie de baas is. Blind besmet door geld. En dus door macht. Hoe debiel kun je zijn? Gezondheid staat voor de UEFA- zakkenvullers helemaal niet op de eerste plaats en 'solidair' is de UEFA alleen maar als het om haar eigen portemonnee gaat.  

Ik hoop dat alle Europese voetbalbonden inderdaad solidair zijn. Met elkaar. Met de supporters. Die supporters die het zwaar te verduren hebben. Die ziek zijn. Die familie en vrienden moeten begraven. Of zelf de dood vinden in deze crisis. Nu is de tijd een vuist te maken tegen deze afzichtelijke UEFA- types. Alle voetbalbonden zouden hun middelvinger naar de UEFA moeten opsteken.

Trek je die middelvingers eens aan UEFA! Neem gewoon je verlies. Heb je eindelijk de kans iets toe te voegen aan de maatschappij, zit je nog te janken om je geld. Kijk eens om je heen! Neem een spiegel, kijk er in en zoek waar de menselijkheid is gebleven.

Vergeet die waardeloze Euro's. 

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant