Afbeelding
Foto: pixabay.com

Corona-update: geen nieuwe besmettingen gemeld in Nissewaard

Actueel 2.291 keer gelezen

Vandaag zijn er 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden, zo laat het RIVM weten.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen zijn er ook extra gevallen van voorgaande dagen. 

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen. 

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 6.286 (+502)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.487 (+148)
Het totaal aantal positief geteste patiënten: 15.723 (+1.026)

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn vandaag 64 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen in onze regio op 1.244. Helaas zijn in totaal 66 patiënten overleden waarvan bij de GGD bekend was dat zij besmet waren met het coronavirus. In Nissewaard zijn geen nieuwe positieve testen gemeld.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant