Afbeelding
stock

Op A15 afrit 14 Rozenburg Centrum uit de richting van Europoort drie maanden afgesloten

Actueel 1.178 keer gelezen

Voor de aanleg van de nieuwe pijlers van het knooppunt Rozenburg voor de Blankenburgverbinding is het noodzakelijk dat afrit 14 Rozenburg Centrum op de A15 uit de richting van Europoort van vrijdag 3 april tot maandag 13 juli voor 3 maanden wordt afgesloten voor alle verkeer. 

Omleidingsroutes
Er zijn twee omleidingsmogelijkheden: (1) Het verkeer wordt omgeleid via afrit 12 Brielle en de Calandbrug of (2) het verkeer kan bij af- en oprit 15 Haven 4100 - 5200/Welplaatweg keren en terugrijden naar afrit 14 Rozenburg Centrum (zie afbeelding). Informatieborden langs de N57 en de A15 geven aan of de Calandbrug open staat, zodat u de keuze hebt of u afrit 12 of afrit 15 neemt voor Rozenburg.

Voorbereidende verkeersmaatregelen ten behoeve van afsluiting afrit 14
Voordat afrit 14 kan worden afgesloten zijn er nog andere verkeersmaatregelen noodzakelijk. Zo is van vrijdag 3 april 21:00 uur tot zaterdag 4 april 09:00 uur oprit 13 bij Rozenburg/Merseyweg naar de A15 richting Rotterdam afgesloten en zal in deze nacht de Thomassentunnel tussen 24:00 uur en 03:00 uur afgesloten zijn. Meer informatie staat in bijgevoegd Bouwbericht.

Snelheid A15 ter hoogte van Rozenburg naar 70 km/u
Door werkzaamheden op de A15 wordt de snelheid daar teruggebracht naar 70 km/u. Gedurende de werkzaamheden voor project Blankenburgverbinding is de maximumsnelheid op de A15 ter hoogte van Rozenburg teruggebracht naar 70 km/u. Dit doen we om de verkeersveiligheid en de veiligheid voor wegwerkers te vergroten.

Meer informatie over de Blankenburgverbinding
De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg die de A20 in Vlaardingen gaat verbinden met de A15 in Rozenburg. Hierdoor moet de Broekpolderweg plaatselijk verlegd worden. Zo ontstaat er ruimte voor het nieuwe knooppunt Vlaardingen. Kijk op: www.blankenburgverbinding.nl.

De Corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Werkzaamheden gaan door, onder voorwaarde dat veiligheid en kwaliteit zijn geborgd.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant