Directeur Clazien Sonneveld is enthousiast over 'haar' school.
Directeur Clazien Sonneveld is enthousiast over 'haar' school. Foto: Foto-Ok.nl

Maak kennis met basisschool De Morgenster

Algemeen 1.054 keer gelezen

Spijkenisse – Clazien Sonneveld is sinds augustus de nieuwe directeur van de aan de Oranjelaan 27 gevestigde basisschool De Morgenster. De kleine school, gestoeld op christelijke grondslag, is vrij onbekend in het onderwijslandschap in Nissewaard, maar bestaat toch al sinds 1986.

Bij binnenkomst in het fraaie schoolgebouw valt direct al de intieme, in de vorm van een zitkuil, gevormde hal op. Hier wordt elke maandagochtend de nieuwe schoolweek begonnen met een gezamenlijke viering. In deze gemeenschappelijke ruimte is ook de schoolbibliotheek te vinden waarin het aanbod in samenwerking met Bibliotheek de Boekenberg steeds wordt ververst.

Acht leerkrachten geven les aan 67 kinderen verdeeld over vier groepen. 'Door de kleine groepen is er ruimte voor individuele aandacht en begeleiding.' Ook wordt veel aandacht besteed aan de christelijke identiteit van de school. 'Aan het begin van iedere schooldag en voor het eten wordt gebeden; ook wordt gezongen en Bijbelverhalen (voor)gelezen. We willen de kinderen meegeven dat je leeft mét elkaar en er voor de ander mag zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de leerkrachten een christelijke levensovertuiging hebben.'

De kinderen op De Morgenster kennen elkaar goed. Er zijn bovendien regelmatig activiteiten waarbij jongste en oudere leerlingen samen optrekken. Zo leest groep vijf/zes voor bij de kleuters en bakten de kinderen uit drie/vier en zeven/acht gezamenlijk appelflappen. Ook werd een kleedjesmarkt gehouden waarvan de opbrengst naar het door bosbranden getroffen Australië ging. Vlak voor de kerst werden koekjes gebakken en uitgedeeld en werd schoon gemaakt in de wijk.

De Morgenster maakt deel uit van scholenkoepel Liefde en Vertrouwen West Nederland (LEV-WN). 'Dat liefde en vertrouwen zijn kernwaarden binnen onze school', vertelt Sonneveld. 'LEV is bovendien het Hebreeuwse woord voor hart.' De school heeft een continue rooster, wat inhoud dat de leerlingen tussen de middag op school blijven en samen met de leerkrachten eten. 'Ook heel praktisch omdat onze leerlingen niet alleen uit de omliggende wijk komen, maar ook van verder weg.'

Sonneveld prijst zich gelukkig directeur op De Morgenster te mogen zijn. 'Geen dag is hetzelfde, de kinderen zijn enthousiast en spontaan en worden gezien.' Ze vindt het een uitdaging om meer bekendheid aan de school te geven en deze wellicht, met behoud van het unieke karakter, door te laten groeien. 'Vaak horen wij dat ouders niet op de hoogte zijn van het bestaan van onze school. Dat is jammer want wij hebben een hoop te bieden.' Meer informatie op www.demorgenster-levwn.nl of op Facebook gbsdemorgenster.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant