Afbeelding
JK

Big Brother

Algemeen 287 keer gelezen

Eigenlijk wel slim van die Telecom Providers om mobieltjes niet te kunnen doorschakelen naar een ander toestel, ja toch?
Vroeger, ja ik weet het, ik ben natuurlijk weer zo'n ouwe zak. Maar ooit waren we de koning te rijk als we telefoon hadden, zo'n wandtoestel of op tafel. Allemaal hadden we één vast nummer en we stonden zelfs in een groot dik boek genoteerd, zodat iedereen die je nodig had je ook kon vinden op je telefoon. Daar betaalde je een bedragje voor en als je veel belde dan werd de rekening ietsje hoger.
Nu heeft een gezin met zes kinderen ook zes telefoonnummers en zes rekeningen elke maand. Wij hebben nog wel twee vaste nummers (met kabeltje dus) en ook nog zo'n speeltje, die van mij ligt ook nog ergens, ik gebruik hem zelden, als ik ergens heen moet gaat hij soms mee. Maar als ik telefoon krijg van iemand die bijvoorbeeld zoonlief wil spreken kan ik met die vermaledijde mobieltjes niet doorverbinden, dan moet ik met mijn sloffen de trap op om mijn speeltje aan hem te overhandigen, fijn he die 'mobieltjes'? Waarom moet ik als ik toch niet thuis ben op zo'n mobieltje kunnen opzoeken wat voor weer het morgen is en hoe de kortste route is naar vier straten verderop? Dat had ik goedkoper thuis kunnen doen, bovendien weet ik zonder mobieltje beter de weg te vinden langs vaderlands wegen, ik tuf er zo heen, met wel 100 kilometer per uur! Ik ben niet tegen vooruitgang hoor, ik heb zelf in de elektronica gewerkt en zeker de zend en ontvangsttechnieken vond ik prachtig. Maar het slaat een beetje door, energieleveranciers kennen je leefgedrag, deurspionnen vertellen de inbreker dat je niet thuis bent, je mobieltje laat je hele gang van zaken zien aan (semi)overheden, waar je was en hoe laat. En als je pech hebt kunnen schurken je zelfs zien, via je laptop of camera in je mobieltje, fijn he? Maar eten kun je wel mobiel bestellen, dat dan wel.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant