De sportvelden liggen er de komende weken uitgestorven bij. Alle complexen zijn gesloten vanwege de Corona uitbraak.
De sportvelden liggen er de komende weken uitgestorven bij. Alle complexen zijn gesloten vanwege de Corona uitbraak. Fotografie: Peter de Jong

Begrip bij voetbalclubs voor stil leggen competities

Algemeen 315 keer gelezen

Nissewaard – Het coronavirus Covid-19 bepaalt op dit moment de levens in Nissewaard en de rest van Nederland. Ook de sportclubs in de regio kregen te maken met de maatregelen die door de landelijke overheid werden genomen.

Alex Hordijk

Door de maatregelen zijn de verschillende competities door alle sportbonden stil gelegd, dat gebeurde op advies van NOC/NSF en de diverse sportbonden. Een aantal voetbaltrainers begrijpt allemaal dat het gebeurt.

Twijfel
Bij VV Spijkenisse is alles afgesloten de komende tijd en bij Zuidland werd nog nagedacht over de trainingen, maar inmiddels is het complex gesloten. 'We hebben zeker begrip voor de maatregelen die zijn genomen. Ik heb ook geen kennis om een goed oordeel hierover te geven. Wel heb ik twijfels omdat het lastig is wat je wel of niet kan doen. Een aantal belde vorige week al af en er zijn ook mensen die graag door zouden willen trainen, ondanks dat de bond dit heeft afgeraden. Ik ben 33 jaar trainer en heb dit nog nooit meegemaakt. En het is soms lastig te begrijpen. Een buschauffeur mag wel gewoon werken en ziet meer dan 100 mensen per dag en ik mag geen training meer geven. Wij waren nog aan het kijken of we wel of niet door trainen', zegt coach Tom Larssen van Zuidland. 'Ik vind het geen onzin. Het is een landelijk besluit en van de KNVB, dus ik ben het ermee eens. Het virus heerst en je weet maar nooit. Je weet niet hoe het verder zal gaan met de competitie. Alle landen om ons heen hadden al dit besluit genomen, dus waarom zouden wij het niet doen. Wij trainen even niet', zegt Özkan Dabak namens SCO'63. 'Wie ben ik om te zeggen dat deze regels te ver gaan. Het gaat om de volksgezondheid. Aan de andere kant liep het bij ons ook best wel lekker. Je weet niet hoe dit gaat aflopen. We mogen van de club ook niet trainen. Als je samen bij elkaar bent, loop je risico. Ik vind het persoonlijk overigens onzin dat er een regel is dat je met 100 man maximaal ergens mag zijn. De KNVB heeft daar een helder besluit in genomen door niet te spelen, trainen en te oefenen. Het is nu afwachten hoe dit verder gaat verlopen', zegt trainer Guy Duijm van Hekelingen.

Training loopt door
Uitzondering op de clubs die wel gewoon door gingen trainen was Simonshaven. 'Ik heb begrip voor de beslissing, al is het sportief gezien erg vervelend. Ik heb met de voorzitter gesproken en we hebben samen eigenlijk gezegd dat de trainingen wel gewoon doorgang kunnen hebben al hebben we ook hierover getwijfeld. Nu de situatie is veranderd, zijn we wel gestopt. Ik denk dat over drie weken de situatie niet anders is ', meent Peter Hoek van Simonshaven. Over het verloop van de competitie tast men voorlopig nog in het duister. 'Ik acht de kans dat we over drie weken op 7 april weer gaan starten met de competities niet heel erg groot. Het verdere verloop van de competitie zal wel inhouden dat we op dinsdagavond moeten gaan spelen. Dat wordt wat makkelijker omdat het dan al wat langer licht is', zegt trainer Jaco Verhoev van Abbenbroek.

Op 'Abenello' zit het hek voorlopig ook op slot. 'Samen met de voorzitter hebben we dat besluit genomen. Ik heb echt begrip voor het besluit dat is genomen. Je wordt namelijk ook zoveel mogelijk gevraagd om thuis te werken, dat doe je niet zomaar. Wij zijn een kleine club, maar als je met vijftien man in een kleedkamer zit en een tegenstander ook, loop je meer risico', zegt Jaco Verhoev tot besluit over de corona crisis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant