Foto: Bas van der Wel
Foto: Bas van der Wel Foto: Bas van der Wel

Oproep van de burgemeester

Algemeen 3.877 keer gelezen

Beste Nissewaarders,

Houd oog voor elkaar en zorg voor elkaar.

De aanpak om de uitbraak van het Coronavirus tegen te gaan, vraagt veel van de samenleving. Van zorgpersoneel, ondernemers zoals uitbaters in de horeca, examenleerlingen, studenten, onderwijzend personeel, kinderopvang en iedereen die nu thuis aan het werk is. Het vraagt ook voortdurend om passende maatregelen op landelijk, regionaal en lokaal niveau.

We hebben elkaar allemaal nodig om de uitbraak van dit virus te verslaan. Hiervoor is en blijft het belangrijk om sociale contacten te beperken. Houd gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar en blijf de algemene hygiënemaatregelen in acht nemen.

De WHO heeft de Corona-uitbraak getypeerd als een pandemie. Van het indammen van de uitbraak zijn we overgestapt naar het vertragen van de uitbraak. "Flatten the curve", zoals dat heet. Het doel van de nieuwe strategie is om een mogelijke piekbelasting op onze medische zorg te voorkomen. Dit doen we door de verspreiding van het virus en daarmee de belasting op onze medische zorgverleners in tijd uit te spreiden. Daarmee zorgen we ervoor, dat de noodzakelijke medische zorg in ons land en onze regio intact blijft.
Op dit moment kan ons zorgsysteem de uitbraak van het coronavirus aan. Om dat zo te houden zijn we in onze aanpak dus van strategie veranderd. Maar ook zorgpersoneel kan ziek worden. Er wordt dan ook een beroep gedaan op mensen die een BIG-registratie hebben, die uit de arbeidsmarkt zijn gestapt, om terug te komen om een helpende hand te bieden aan de GGD. Mocht u zelf tot die categorie mensen behoren die denkt van: 'Ik wil terug naar de zorg' of 'Ik wil twee weken of drie weken mijn hulp aanbieden', stuur dan vooral een mailtje aan communicatie@nissewaard.nl. We kunnen alle mensen die gekwalificeerd zijn en dus een BIG-registratie hebben, goed gebruiken.

Het zorgen voor elkaar is ook belangrijk. Ik zag berichten van studenten op social media voorbij komen die zich beschikbaar stellen als oppas en mensen die hulp bieden aan ouderen en zieken bij het halen van hun boodschappen of medicijnen. Fantastisch dat ook dit kan in Nissewaard. Er is een platform waar hulp en vraag bij elkaar komen, die website heet www.nissewaardvoorelkaar.nl. U kunt daar op kijken als u hulp nodig heeft. Voor actuele informatie in Nissewaard, kijkt u op www.nissewaard.nl.

Ik roep u op om vooral verstandig en verantwoord te werk te gaan met inachtneming van alle hygiënemaatregelen.

Samen tegen corona.

Foort van Oosten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant