Afbeelding

Zadkine locaties gaan dicht

Actueel 366 keer gelezen

Regio - Na overleg met onder meer het Ministerie van Onderwijs heeft het College van Bestuur van Zadkine besloten dat er vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 27 maart geen lessen op locatie meer worden gegeven.

Het schoolbestuur heeft hiertoe besloten omdat ze ziet dat het coronavirus veel onzekerheid en onrust veroorzaakt onder medewerkers, studenten en hun ouders. De gezondheid van medewerkers en studenten staat voor de school voorop. Ook zien ze dat het onderwijs op de locaties steeds meer onder druk komt te staan doordat zowel studenten als medewerkers (om begrijpelijke redenen) niet meer naar school komen.

Wat betekent dit voor de studenten?
De lessen gaan waar mogelijk gewoon door maar dan op afstand via Microsoft Teams.  Leerlingen horen daar via hun docenten meer over. Er wordt getracht te voorkomen dat er studieachterstand opgelopen wordt, waarbij de prioriteit ligt bij de examens. Ook stage-activiteiten vinden in principe gewoon doorgang. Dit is ter beoordeling van de stage-aanbieder en de stagiair. Bovenstaande maatregelen komen in aanvulling op de eerdere maatregelen die zijn gecommuniceerd.

Daarnaast ligt er een speciale maatschappelijke opgave voor studenten en medewerkers in de domeinen Gezondheid, Zorg en Welzijn. Het schoolbestuur onderzoekt de mogelijkheden om medewerkers en studenten in te zetten in deze domeinen (uiteraard op vrijwillige basis). 

Ook de locaties van Albeda, STC, Techniek College Rotterdam, Grafisch Lyceum en het Hout en Meubileringscollege gaan dicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant