Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
ter inzage

Ontwerp- lokale maximale waarden PFAS ligt ter inzage

Actueel 304 keer gelezen

Vanwege het tijdelijk handelingskader (THK) voor het hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie is de bodemkwaliteitskaart geactualiseerd door het vaststellen van lokale maximale waarden voor PFAS-verbindingen in de grond van de gemeente Nissewaard. Voor de bodemfuncties 'Landbouw' en 'Natuur': PFOA/ PFOS/ overig PFAS, respectievelijk: 1,24/ 1,10/ 0,80 μg/kg ds . Voor de Bodemfuncties 'Wonen' en 'Industrie' worden de waarden uit het THK gebruikt. Voor de waarden onder grondwaterniveau en/of dieper dan 2,0 m-mv worden de achtergrondwaarden zoals in het THK staan gehanteerd. Het normenkader voor PFAS wordt geïntegreerd in de interactieve bodemkwaliteitskaart Nissewaard. De bodemkwaliteitskaart is in te zien op het Stadhuis van de gemeente Nissewaard.

Procedure
Voor de vaststelling van de lokale maximale waarden voor PFAS Gemeente Nissewaard wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene Wet bestuursrecht gevolgd. U kunt gedurende 1 week reageren (op grond van artikel 44 derde lid Besluit bodemkwaliteit) op de vast te stellen lokale maximale waarden voor PFAS.

Zienswijzen
U kunt tot en met 6 maart 2020 een reactie (zienswijze) indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. Een schriftelijke reactie stuurt u naar: gemeente Nissewaard, het college van burgemeester en wethouders, Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken bij het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 0181-696123 of via 0181- 696969.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant