Bertus Kranenburg (m) adopteerde een container in zijn buurt.
Bertus Kranenburg (m) adopteerde een container in zijn buurt. Foto: Anita Tempelman

Ondergrondse containers Nissewaard

Algemeen 4.132 keer gelezen

Reinis zet zich in voor een schone, veilige en gezonde leefomgeving.

Een onderdeel hiervan is de afvalinzameling in de gemeente Nissewaard. Reinis wil afval scheiden zo makkelijk mogelijk maken en gezamenlijk met de inwoners van gemeente Nissewaard het afvalscheidingspercentage verhogen.

Legen van containers
Reinis maakt voor het inzamelen van grondstoffen en huishoudelijk restafval in ondergrondse containers gebruik van een nieuwe digitale techniek. Met behulp van deze techniek wordt aangegeven hoe vol de ondergrondse container is.

Deze informatie voorspelt het ledigingsmoment van de ondergrondse container.

Zodra het ledigingsmoment van de ondergrondse container bekend is, wordt dit automatisch doorgegeven aan het systeem van Reinis. Op deze manier wordt een ondergrondse container meegenomen in de inzamelroute van de chauffeur.

Geen afval bijplaatsen
De ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval kunnen enkel geopend worden met de afvalpas. De ondergrondse containers voor de grondstoffen PMD, glas, papier en GFT zijn vrij toegankelijk. Zodra u uw afval niet kwijt kunt in de ondergrondse container vanwege een storing of andere oorzaak dan kan het verleidelijk zijn om uw afval naast de container te plaatsen.
Bijgeplaatst afval naast de ondergrondse container kan gaan zwerven, trekt ongedierte aan en maakt het werk van de chauffeur lastig. Reinis werkt graag samen met u aan een schoon en leefbaar Nissewaard en heeft daarom altijd een oplossing voor u.

Storing melden
Het kan zijn dat een ondergrondse container een storing heeft of vol zit. Als een ondergrondse container een storing heeft dan kunt u contact opnemen per e-mail (info@reinis.nl) of telefonisch (0181 – 612 864). Om de storing snel en efficiënt te verhelpen kunt u de locatie, containernummer en de melding op het display vermelden. Mocht de ondergrondse container vol zitten, dan kunt u via de Reinis app een overzicht openen met alle containerlocaties.

Adopteer een container
U kunt Reinis helpen om de containerplek schoon te houden door een ondergrondse container te adopteren. Als adoptant van een ondergrondse container ontvangt u een containersleutel en diverse tools (afvalknijper, handschoenen en afvalzakken) om de containerplek en de omgeving schoon te houden. Zou u een ondergrondse container in uw buurt willen adopteren? Meld u aan door te bellen (0181 – 612864) of stuur een e-mail (adoptiecontainer@reinis.nl).

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant