Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

(Groot)ouders en kinderen genieten tijdens PIB Peuter-Fan-Dag

Actueel 781 keer gelezen

Spijkenisse – In sportzaal De Geranium aan de Geraniumstraat opende wethouder Wouter Struijk vanmorgen de eerste van twee Peuter-Fan-Dagen van Peuters In Beweging. Doel van de dagen, die voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden worden, is om ouders bekend te maken met de bewegingsactiviteiten voor peuters in Nissewaard die PIB organiseert.

Vanmorgen stonden maar liefst 37 peuters te trappelen om lekker te gaan spelen en bewegen. Er kon worden geschommeld en gesprongen maar ook de glijbaan, het klimrek en de air-track (lucht gevulde matras) waren erg populair. Dit alles onder begeleiding van ouders of opa's en oma's en onder het toeziend oog van de vaste leidsters van het PIB programma. Ook broertjes, zusjes en  vriendjes of vriendinnetjes konden vanochtend meespelen.

PIB is inmiddels uitgegroeid tot een club met circa 150 leden. Wekelijks wordt op vier locaties in Spijkenisse ( Mercuriusstraat 20, M.R. Hoitsemastraat 2, Anne Frankstraat 26, Koolzaaddreef 22) 's morgens lesgegeven aan peuters tot vier jaar. Dit met het doel om hen samen met hun ouders door middel van bewegen spelenderwijs drempels te laten overwinnen en hen bekend te maken met allerlei vaardigheden op het gebied van bewegen.

Op iedere locatie draaien momenteel twee groepen. Inmiddels is PIB goed bekend en is er zelfs een wachtlijst op alle locaties. De lessen worden gegeven door een vrijwilliger, maar door de groei van het aantal deelnemertjes is de club op zoek naar nog een vierde vrijwilliger. Deze moet affiniteit met bewegen met jonge kinderen en hun ouders hebben en wekelijks beschikbaar zijn.

Ook morgen is er in dezelfde sportzaal in Spijkenisse Noord nog een Peuter-Fan-Dag, waar evenveel dreumesen voor zijn ingeschreven. Meer informatie over PIB vindt u op www.pibspijkenisse.nl of via Facebook.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant