Ad Bevaart legt alles uit over zijn Albert Heijn supermarkt.
Ad Bevaart legt alles uit over zijn Albert Heijn supermarkt. Foto: PR

Geslaagde OnderwijsRoute Voorne-Putten

Algemeen 474 keer gelezen

Regio - Op donderdag 20 februari werd op initiatief van de Economic Board Voorne-Putten voor de eerste keer de OnderwijsRoute op Voorne-Putten georganiseerd.

Ruim 260 2e-jaars vmbo-leerlingen van het Helinium, My College en het Wellantcollege hebben kennis gemaakt met het bedrijfsleven op het eiland.

Rond 8.00 uur arriveerden de bussen bij de drie scholen om de leerlingen naar het verzamelpunt in Vierpolders te brengen. Daar stapten ze over op 10 bussen die hen naar de bedrijven brachten die ze hadden gekozen via de website van OnderwijsRoute. Een bijna militaire operatie was nodig om iedereen op tijd, rond 09.00 uur bij de 27 locaties te brengen. En dat bleek ook de uitdaging voor de tweede sessie die om 11.00 uur zou beginnen. Want de eerste sessie verliep heel goed; heel veel enthousiaste reacties van leerlingen, leerkrachten en begeleiders en, niet te vergeten, van de ondernemers die hun bedrijf hebben opengesteld. Bij Badhotel Rockanje werd nog net niet gezwommen en bij Albert Heijn werd alles geleerd over het runnen van een supermarkt. Maar door het enthousiasme duurden sommige bezoeken langer dan gepland en arriveerden de bussen te laat op het verzamelpunt om de tweede sessie goed te kunnen laten verlopen. Daarom is deze geannuleerd.

Dat is jammer, zeker omdat iedereen zo enthousiast is over het concept, en een belangrijke les voor de volgende keer. Want de organisatie gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat die gaat komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant