Afbeelding
Foto: JK

Alles op orde

Algemeen 233 keer gelezen

IJskappen die smelten, landen die overstromen, orkanen die alles vernielen en schepen met zieken, wat een wereld toch weer. En dan gaat er ook nog een ster uit! De ster Betelgeuze is nog maar een paar miljoen lichtjaar oud, maar gaat nu al 'dood'. Of eigenlijk is hij dat al jaren, want hij is vele lichtjaren van ons verwijderd. Maar goed, als de zon maar blijft schijnen, want dat is ook een ster uiteindelijk. Nog een geluk dat bijna iedereen een mobieltje heeft, zo kunnen we elkaar op de hoogte brengen, tenminste zolang die zon blijft schijnen. Ach waar maken we ons zorgen om, de zomer is onderweg en de stormen zullen luwen, straks komen de sneeuwklokjes en anemoontjes weer de grond uitkruipen en ligt de halve wereld te bakken en te klagen over de hitte aan het strand. Alles wordt weer het oude, de zomerwarmte gaat traditioneel weer zorgen dat metalen bruggen weer gaan haperen, dus maak u geen zorgen, ook de Spijkenissebrug zal die traditie vasthouden.
De natuur is het enige wat stabiel blijft, ondanks de uitschieters zo nu en dan, die ijskappen komen wel weer goed hoor, onze regering zorgt er wel voor.
Er worden nu boeren, die overal de schuld van krijgen maar waar we wel van eten, uitgekocht, zodat ze de WW in kunnen of zolang het nog kan en mag zeevisser worden. Op de vrijgekomen landbouwgronden kunnen dan woonwijken en fabrieken worden geplaatst, die stoten uiteraard weer schadelijke stoffen uit, maar tja, de economie gaat immers altijd voor? En ach, die melk, eieren en vlees importeren we wel uit andere landen, waar de hygiëne wellicht wat minder is, maar het mag nu eenmaal niet te veel kosten. Maar Duitsland beperkt de snelheid op de snelwegen niet, in Zandvoort mag je ook heel snel, dus? Wat tegenstrijdig he? Nooit was het zo rommelig op de wereld, maar heus, het komt ooit allemaal weer goed, wie zei dat in 1940 ook? O ja, Hendrikus Colijn.

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant