Appeltje schillen moet mogelijk zijn, maar verder is het niet normaal om met messen over straat te gaan.
Appeltje schillen moet mogelijk zijn, maar verder is het niet normaal om met messen over straat te gaan. Foto: pixabay.com

Burgemeester denkt na over instellen 'messenverbod'

Algemeen 322 keer gelezen

Naar aanleiding van de recente steekpartijen, wil burgemeester Van Oosten laten onderzoeken of het mogelijk is om een 'messenverbod' in te stellen in Nissewaard. Daarbij is het wel van belang dat iemand die een mesje bij zich heeft om zijn appel te schillen, niet in de problemen komt.

Kim van der Kant (LieverLinks) wil weten wat er gedaan wordt met meldingen van winkeliers over aankoop van messen door jongeren. Dit naar aanleiding van een 13-jarige jongen die een mes kocht bij een ondernemer. 'Op zich is het niets bijzonders dat iemand een mes koopt, maar een jongen van 13 die dat doet, is wel iets zorgwekkends.' De burgemeester kan haar alleen maar gelijk geven. 'Hij zal een goed verhaal moeten hebben.' De burgemeester zint op manieren om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen door steekpartijen. 'Het moet niet normaal gevonden worden dat mensen met messen over straat lopen. ' De VVD is voorstander van het preventief fouilleren. Burgemeester Van Oosten is bereid om alle maatregelen te nemen die nodig zijn om de veiligheid te waarborgen, maar preventief fouilleren kan niet zomaar ingesteld worden. Dat moet in overleg met politie en OM gebeuren. Waar ga je het instellen en richt je je op specifieke doelgroepen, zijn vragen die daarbij een rol spelen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant