Felino Jardim scoorde zaterdag één van de acht treffers voor Spijkenisse tegen Achilles '29. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse boekt vijfde zege op rij en scoort acht keer

Sport 380 keer gelezen

Spijkenisse – Het gaat de laatste weken uitstekend met Spijkenisse in de hoofdklasse. De ploeg van Peter Wubben won zaterdag op sportpark Jaap Riedijk met 8-0 (1-0) van hekkensluiter Achilles '29 en werkte dus prima aan het doelsaldo.

Bij de winterstop stond de ploeg nog in de buurt van de tegenstander uit het Gelderse Groesbeek en in het eerdere duel behaalde Achilles '29 door een 1-1 gelijkspel het enige punt dat men behaalde tot op heden in de hoofdklasse.

Simpele zege
Zaterdag ging het gemakkelijk, al duurde het tot kort voor rust toen Felino Jardim de openingstreffer op het bord zette. Na rust bouwde men in twaalf minuten de score uit tot 5-0, dankzij treffers van Marvin van der Pluijm (2x), Daan Bourgounje en Serghinio van Axel-Dongen. Daar bleef het niet bij voor de hoogste spelende voetbalclub uit Nissewaard. In het laatste kwartier van het duel waren het Daan Bourgonje, Michael van Dommelen en Mark Schenk die de eindstand op 8-0 bepaalden. Door het gelijke spel van Capelle, is Spijkenisse over de ploeg heen gegaan op de ranglijst. Spijkenisse staat samen met Duno op de elfde plaats, op een punt van Rijnvogels. Komende zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij SC Feyenoord dat op de vierde plaats staat. Zaterdag speelde de ploeg met 2-2 gelijk tegen DHSC.