Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Özkan Dabak wil uitglijder snel vergeten

Sport 573 keer gelezen

Spijkenisse- SCO '63 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de derby tegen het laaggeplaatste SV Simonshaven met 0-2 (0-2) te verliezen. Özkan Dabak wil de uitglijder zo snel mogelijk vergeten.

Dan Rolandus

'Iedereen was teleurgesteld, maar we moeten met beide benen op de grond blijven, de verbeterpunten oppakken en gewoon doorgaan', geeft de trainer van SCO '63, die het om uiteenlopende redenen moest stellen zonder Patrick Montero, Julian Stolk en Tom Klaassen, aan deze wedstrijd zo snel mogelijk uit het hoofd te zetten en zich te focussen op de volgende wedstrijd tegen WCR. 'We hebben de achterstand door een eigen goal (Patrick van Dorp, DR) en een persoonlijke fout in de tweede helft ondanks de druk op het doel van Simonshaven niet meer kunnen recht zetten. Toch hebben we hen niet onderschat, zijn er volop in gegaan, maar hebben gewoon lullig verloren. Door de onrust en de tijdnood in de tweede helft werd het ook rommeliger, gingen we teveel uit de posities lopen. Ik wil Simonshaven niets tekort doen, zij hebben alles gegeven, maar ons zijn vanwege een handsbal en een overtreding binnen de zestien twee geheide strafschoppen onthouden.'

Vertrouwen
De Spijkenissers bezetten na veertien wedstrijden de vierde plaats in de vierde klasse H op 11 punten van de ongenaakbare koploper GOZ, 5 punten op WCR en 4 punten achter stadgenoot Hekelingen. Özkan Dabak ziet de toekomst van SCO '63 ondanks het onverwachte puntenverlies tegen de equipe van trainer Peter Hoek met vertrouwen tegemoet. 'De strijd om de tweede plaats ligt met zes kanshebbers nog helemaal open. De ploeg heeft in Torremolinos in Spanje tijdens de winterstop een goed trainingskamp gehad. We zijn dit jaar met twee overwinningen tegen Hekelingen en NBSVV de herstart van het seizoen goed begonnen. Het sterke GOZ is te ver weg, maar we gaan de strijd om de tweede plaats of een periodetitel zeker niet uit de weg, we gaan ervoor. Het is zaak om bij tegenslag niet de koppies te laten hangen, maar met vol overgave en scherp de wedstrijd in te gaan. We zijn niet afhankelijk van andere teams, want we hebben het in eigen hand. WCR is zaterdag een zware tegenstander, maar met een optimale instelling heb ik er alle vertrouwen in.' Het programma wordt na WCR vervolgt met de thuiswedstrijd tegen Piershil (7 maart), SV Pernis (14 maart), de topper op het sportpark Oostbroek tegen GOZ (21 maart) en vervolgt met de derbytopper bij Hekelingen (28 maart). 'Na Hekelingen weten we waar we staan en kunnen we met nog zes wedstrijden te gaan de balans opmaken.'

Opbouw
Dabak, die liet weten het uitstekend naar de zin te hebben bij SCO '63, is van mening dat zijn ploeg zelfs enkele plaatsen hoger had kunnen staan. 'We moesten elkaar in de eerste maanden leren kennen, maar nu het loopt gaan we het verder uitbouwen. Het is alleen jammer dat we door werkzaamheden, blessures, schorsingen of vakanties zelden in dezelfde samenstelling kunnen spelen. De jonge vervangers doen het goed, maar zijn logischerwijs nog te wisselvallig. We zijn voor de toekomst in opbouw, waarin de ervaren mannen de jeugd kunnen sturen. Dat heeft nu eenmaal tijd nodig.' SCO '63 gaat aanstaande zaterdag in Rhoon op bezoek bij WCR. De Spijkenissers, die thuis met 6-4 wonnen van de club uit Rhoon, moeten winnen om uitzicht te houden op de tweede plaats. 

SCO '63: Rick Groenendijk; Kenny Starke, Stefan Berkman (58. Stefan Leman), Patrick van Dorp, Earl Starke); Ramon Maas, Ronald de Groot (70. Jörn Henninger), Satish Bhugwansing; Fabrizio Fortes Varela; Wesley Sturrus, Charlo Hassell.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant