Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Daan van Sintmaartensdijk zevende in Strandrace van Rockanje

Sport 489 keer gelezen

Rockanje- Coen Vermeltfoort heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken en wel op het strand van het eiland Voorne in de FarmFrites Strandrace van Rockanje. Vermeltfoort behaalde vorig jaar op hetzelfde parcours de nationale strandtitel. Nu liet hij in het 'roodwitblauw' in de sprint achtereenvolgens Bram Imming en Europees strandkampioen Ivar Slik achter zich. Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland behaalde een verdienstelijke zevende plaats.

Dan Rolandus

'Het was koud en heel zwaar, het was in de eerste anderhalve ronde afzien', sprak de van kou bijgekomen Coen Vermeltfoort. 'Daarna kwam ik er doorheen. Bij het eerste keerpunt zat ik goed van voren. Toen er drie man (Ivar Slik, Bram Rood en Bram Imming, DR) wegreden ben ik er naar toe geknokt om de slag niet te missen. Het was even afzien, maar dat was het achteraf wel waard. We hebben met z'n goed samengewerkt en nadat Bram Rood eraf moest, zijn we met z'n drieën verder gegaan. Ik voelde me met de kilometer beter worden en vertrouwde vervolgens volledig op mijn sprint', analyseerde de coureur van VolkerWessels-Merckx zijn race.

IJzig koud
De 21e editie van de FarmFrites Strandrace van Rockanje met een afstand van 54 kilometer over drie ronden en keerpunten bij het Briels Gat en de Haringvlietdam werd verreden tijdens hoog water. Hoewel het water zakkende (eb) was waren sommige stroken langs de Noordzeekust smal waardoor de strandbikers voortdurend moesten uitkijken voor de tegemoetkomende achterblijvers. Het was ondanks de 9 graden Celsius koud, regenkoud, ijskoud en doorweekt. Sommige bikers hielden het, bevangen door de kou en sommigen zelfs onderkoeld, vroegtijdig voor gezien. Bram Imming (Team Imming) schoot na het startschot van de burgemeester van Westvoorne, de immer sportieve Peter de Jong, snel uit de startblokken. De coureur uit Egmond-Binnen trok het hele veld op een lint en dat brak al bij de derde man toen behalve Imming, Europees strandkampioen Ivar Slik (A-Bloc) en Bram Rood (KMC) los kwamen van het pact. Nationaal strandkampioen Coen Vermeltfoort onderkende het gevaar en zag zijn inspanning beloond met de aansluiting. De vier hadden elkaar snel gevonden. Thijs Zonneveld (Strandteam Theo Schilder) hield het vanwege materiaalpech na één ronde voor gezien. Bij de tweede doorkomst moest Bram Rood afhaken en leken Slik, Vermeltfoort en Imming op te gaan voor de overwinning. Doch de Brabander Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) en Jordy Buskermolen (HSK Trias/Mooi Jong) kwamen dichter en dichter. Van Zandbeek pikte nog aan bij de leiders, maar in de sprint moest hij voor de deur van Strandpaviljoen Salsa Beachclub achtereenvolgens Coen Vermeltfoort, Bram Imming en Ivar Slik voor zich dulden. Coen Vermeltfoort liet verder weten dat hij het NK Strandrace in Renesse moet laten schieten. 'We zitten met de ploeg ter voorbereiding op het wegseizoen op Mallorca. Het gaat goed. Hoewel het niet makkelijk zal zijn, probeer ik het geslaagde seizoen 2019 te evenaren. Ik sta er goed voor, wil vanaf de Ster van Zwolle top zijn. Drenthe en De Braakman, een speciale koers, staan bij mij hoog aangeschreven.'

Zuigzand
Daan van Sintmaartensdijk uit Zuidland stelde zich tevreden met de zevende plaats. 'Het was best wel pittig. Ik heb het strand er zelden zo slecht zien bij liggen. Ik heb nog wel een paar keer getraind op het strand, maar nu met het hoge water was het zuigzand. De omstandigheden waren mede door de koude regen zwaar. Ik ben vorige week teruggekomen van twee weken Spanje, heb goed rondom Calpe kunnen trainen. Ik was eigenlijk niet kapot te krijgen, kon gewoon blijven gaan, maar echt effe twee minuten heel hard lactaat opbouwen miste ik nog. Dus is het de laatste paar weken een kwestie van intensief trainen en dat is best wel snel bij te werken. De conditie is goed, daar ben ik tevreden over. Zondag rijd ik nog de strandrace van Noordwijk en dinsdag (vandaag, DR) vertrek met de ploeg naar Spanje om een weekje op Mallorca intensief te trainen en dan zal ik op 29 februari wel aan de start staan in De Ster van Zwolle', aldus de semiprof uit de continentale wielerstal van VolkerWessels-Merckx.

Uitslag 21e FarmFrites Strandrace van Rockanje voor licentiehouders: 1. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), 2. Bram Imming (Egmond Binnen), 3. Ivar Slik (Bergen NH), 4. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 5. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 6. Rik van Breda (Den Helder), 7. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 8. Sybren Welling (Heiloo), 9. Robbie van Bakel (Deurne), 10. Sebastiaan ten Zeldam (Haarlem). Vrouwen: 1. Tessa Neefjes (Wervershoof), Rozanne Slik (Bergen N-H), 3. Mirjam de Bruijn (Alkmaar), 4. Karen Brouwer (Spaarndam), 5. Anne van de Swaluw (Kwadendamme).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant