SCO''63 won zaterdag de derby met Hekelingen met 1-0. Charlo Hassell (midden) ontdoet zich van zijn tegenstanders. Foto: Peter de Jong

SCO'63 pakt de punten in stadsderby met Hekelingen

Sport 506 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 is zaterdag de winnaar geworden van de enige stadsderby van Nissewaard tegen Hekelingen. De ploeg van Özkan Dabak won het duel op sportpark Oostbroek met 1-0 (0-0) van de stadsgenoot.

Voor rust waren er aan beide kanten twee kansen, die er niet in wilden, maar na rust werd het meer een duel. Twintig minuten voor het einde was het SCO'63 dat op aangeven van Charlo Hassell uiteindelijk clubtopscoorder Wesley Sturrus zag scoren. Ook Hekelingen probeerde het, maar de paal en een niet gegeven strafschop gooiden roet in het eten.

Cruciaal
De laatste drie onderlinge duels werden steeds door Hekelingen gewonnen, maar de nummer twee van de competitie trok dit keer aan het kortste eind. 'Ik vond dat het voor rust gelijkwaardig was. In de rust waarschuwde ik voor de lange ballen. De individuele klasse van twee spelers werd ons vandaag fataal en ik vond cruciaal dat wij geen strafschop kregen toen Nick Bakker onderuit werd gehaald, dat was een blunder', vond Guy Duijm namens Hekelingen. 'Na rust stond de organisatie bij ons erg goed. Dat was in de eerste helft niet het geval. Wij willen dit jaar nog zo hoog mogelijk eindigen en dat is zeker niet onmogelijk', meende Dabak.