Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Judoka Larissa van Krevel beste sporter 2019

Sport 1.394 keer gelezen

Spijkenisse – In een uitverkocht theater De Stoep in Spijkenisse zijn gisterenavond op het sportgala van de gemeente Nissewaard de prijzen uitgereikt voor de beste sporters van het afgelopen jaar. Het werd een avond waarin sport en amusement hand in hand met elkaar gingen.

De belangrijkste prijs, in het Spijkenisser theater, sporter van het jaar, ging naar Larissa van Krevel. De judoka uit Spijkenisse wist de prijs binnen te slepen voor de winnaar van vorig jaar, triathleet Joey van 't Verlaat en Yance Deflers, die afgelopen jaar uitstekende prestatie op het gebied van taekwondo verrichtte. Daarmee werd afgestapt van de traditionele keuze om een sportman en een sportvrouw te kiezen.

Andere opzet
Dit jaar was de organisatie anders van opzet. De gemeente Nissewaard hield de sportverkiezing weer in eigen hand in plaats van het uit te besteden aan de organisatiebureaus van Ardie den Hoed en Flip van Betuw. Alle inwoners van Nissewaard konden dit jaar hun favoriete sporter nomineren voor 1 december 2019. Nog diezelfde dag werden de nominaties beoordeeld door een jury en werd er een shortlist gemaakt met de nominaties. Vervolgens is uit die drie overgebleven kandidaten gekozen wie de winnaar werd. De jury bestond niet zoals in het verleden uit journalisten en wethouders. De combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard kozen voor twee journalisten van AD Rotterdams Dagblad/Groot Nissewaard en het online platform Sport op Voorne Putten. Daarnaast waren dit jaar turnjurylid Vincent Reimering, die voor ons land al drie keer op de Olympische Spelen jureerde, rolstoeltennisster Donna Jansen en Dennis Zijlmans, leraar van de sportopleiding van het Albeda college, een partner van de gemeente, toegevoegd als jurylid.

Overige prijzen
Natuurlijk was de prijs voor Larissa van Krevel niet de enige prijs die werd vergeven in het Spijkenisser theater. In de categorie sporttalent kon het twee keer juichen worden, omdat het zusje van Larissa van Krevel, Naomie ook genomineerd was. De prijs in deze categorie ging echter naar BMX fietser Yvette de Waard, die Van Krevel en ook wielrenner Kevin Inkelaar achter zich liet. De prijs voor beste sportploeg ging naar de tennissers van LTC Spijkenisse. Al jaren strijdt de ploeg op Eredivisie niveau en afgelopen jaar deed men zelfs mee aan het finaleweekend om de landstitel. Het Rallyteam Jan Gerssen en de danseressen van The Big Bang waren de andere twee genomineerden. De prijs in de categorie aangepaste sporten ging naar de G-atleten van AV Spark die afgelopen jaar weer diverse prijzen binnen sleepten. Hier waren ook het G-team van Zuidland en zeiler Jaïr Maarsen genomineerd. De beste coach werd ook nog verkozen van het jaar 2019. Die eer ging naar Kimberly Pikeur, die met studio KP de meiden van The big Bang naar het WK in Amerika bracht en daar werden ze vierde. Pikeur kaapte de prijs weg voor de andere genomineerden, handbalcoach Mark Elbers en Redouane Abed van Team Redouane.

Gemeenteprijzen
Zoals al een aantal jaren goed gebruik is werd ook de gemeente Nissewaard bij de prijzen betrokken. De zogeheten High Five Award voor de beste High Five vereniging van Nissewaard werd door wethouder Martijn Hamerslag uitgereikt aan Kyokushin Karate vereniging Kiritsu. Deze club ontving pas begin 2020 het predikaat High Five vereniging. Nieuw dit jaar in het sportgala was dat de sportvrijwilligers in het zonnetje werden gezet. De organisatie was van mening dat deze mensen, die normaal gesproken meededen in een aparte vrijwilligers verkiezing van de gemeente, hier ondersneeuwen onder de andere vrijwilligers die Nissewaard rijk is. Wethouder Leon Soeterbroek zette de vrijwilligers in het zonnetje in de vorm van een gedicht van stadsdichter Kevin Mack. Voorafgaand aan het gala werd door wethouder Martijn Hamerslag het sport en beweegakkoord getekend. Dit lokale initiatief waarin 45 organisaties participeren zoeken naar een mengeling van onder meer topsport, scholing en vitaliteit. Hiervoor krijgt men drie jaar lang vanuit Den Haag een bedrag van EUR 50.000,-- per jaar.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Talent van het jaar
Vrijwilliger van het jaar
Foto van het jaar
Talenten
Stadsdichter Kevin Mack
Beste Sportploeg
Coach van het jaar
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant