Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Honderdjarige Trudy laat burgemeester blozen

Actueel 666 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag feliciteerde burgemeester Van Oosten mevrouw Trudy Mets-Oostveen met haar 100ste verjaardag. De eeuwelinge genoot zichtbaar van alle aandacht, felicitaties en het bezoek. 'Wat bent u een leuke jonge vent', complimenteerde de goedlachse Trudy de burgemeester.

De in Rotterdam geboren en getogen Geertruida Wilhelmina Louisa Berta was de jongste en het enige meisje van drie kinderen in het welgestelde gezin. Haar vader was directeur van een tricotagebedrijf. Op haar 15e werd ze tijdens het uitgaan verliefd op de acht jaar oudere Gerard Mets. Vijf jaar later, in 1940, trouwden ze. Volgens haar vader beneden haar stand, want Trudy's echtgenoot voer toen als machinist. Trudy en haar man kregen drie kinderen, twee zoons en een dochter. Beide zoons zijn inmiddels overleden. Ook mevrouw Mets' echtgenoot werd niet oud; ze waren zo'n 30 jaar getrouwd.

Later, toen ze inmiddels al vele jaren in Spijkenisse woonde, ontmoette ze tijdens een dansavond in Rotterdam weduwnaar Theo de Quant. Het klikte tussen de twee en ruim 35 jaar lang hadden ze het goed samen. Twaalf jaar geleden overleed Theo. Tot twee jaar geleden en wel zo'n 60 jaar lang, had mevrouw Mets veel plezier met haar papagaai Jacquelientje. 'Hij kon praten en dansen.'

Trudy heeft er nog altijd zin in. Alhoewel zie fysiek niet veel meer kan, staat ze optimistisch in het leven. Ze is dol op voetballen kijken op televisie en kijk ook graag naar andere programma en het nieuws. 'Na het late nieuws gaat 'ie uit en ga ik naar bed.' Op de vraag hoe ze zo oud geworden is heeft mevrouw Mets wel een antwoord. 'Niet roken, daar wordt je ziek van en alles matig en op z'n tijd.' Als kind al en bijna haar hele verdere leven at ze vegetarisch. 'Mijn vader zei dat het niet goed kon zijn om een dood beest te eten.' De prachtige taart met daarop een foto van de 100-jarige, die werd aangesneden bij het bezoek van de burgemeester, liet ze zich goed smaken.

Volgende week leest u in de papieren editie van Groot Nissewaard het uitgebreide levensverhaal van deze 100-jarige.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant