Zuidland werd zaterdag afgetroefd door hekkensluiter Vierpolders en verloor met 1-2. Foto: Peter de Jong

Zuidland op werklust afgetroefd door hekkensluiter

Sport 293 keer gelezen

Zuidland – In derde klasse D was er zaterdag een opmerkelijke uitslag.

Hekkensluiter Vierpolders lijkt zijn laatste kansen te grijpen om degradatie te ontlopen en kwam op bezoek in Zuidland. De plaatselijke trots die vijfde stond verloor het duel met 1-2 (1-1).

De formatie van Tom Larssen kwam op slag van rust op achterstand, maar kon zich snel herstellen. In de extra tijd van de eerste helft was het Robin van Buren die voor de gelijkmaker zorgde. Na rust waren beide ploegen niet goed, maar kon de ploeg van Paul Bestebreur, uit Brielle, het doel vinden en met de winst vertrekken van Groot Nibbeland en daarmee Zuidland met lege handen achter liet. Iets wat vooraf niet werd verwacht.

'Het was niet goed', vond trainer Tom Larssen na de nederlaag. 'We gingen goed rusten. We hadden in de eerste twintig minuten genoeg kansen. Voor hen zijn dit toch andere wedstrijden. Ze proberen zich van die laatste plaats te spelen. Vierpolders had vandaag veel meer strijd. Daarmee zeg ik niet dat ze beter waren als Zuidland. Ze gingen er echt voor en dat miste ik bij mijn ploeg. Soms moet je het spel willen maken. Dat is iets wat wij heel erg lastig vinden. Ik ben er echt wel ziek van', besloot Tom Larssen. De ploeg zakte door de nederlaag naar de zesde plaats. Komende zaterdagavond speelt Zuidland het duel bij VFC. Inzet is de vijfde plaats.