Bij de aanpak van het winkelcentrum gaan de fietsen verdwijnen van het plein.
Bij de aanpak van het winkelcentrum gaan de fietsen verdwijnen van het plein. Foto: Foto-Ok.nl

ONS: Winkelcentrum Akkerhof blijven verbeteren

Politiek 2.467 keer gelezen

Spijkenisse - Winkelcentrum Akkerhof heeft de laatste jaren al flinke impulsen gekregen om het verblijf in en om het winkelcentrum aangenamer te maken. En dat is ook gelukt met hulp van de winkeleigenaren, de wooncorporaties en de gemeente. Akkerhof is met recht een mooi winkelcentrum in het hart van de wijk Akkers. Dit jaar gaat een volgende fase is.

ONS vindt het belangrijk dat de gemeente samen met partners blijft investeren in bestaande wijken. 'Sterrenkwartier, Groenewoud en Akkers zijn hier goede voorbeelden van', stelt raadslid Jos Verhoeven. 'De omgeving rondom het metrostation zal op verschillende plekken worden aangepakt. Het wordt ruimtelijker en gebruiksvriendelijker ingericht zodat het verblijf van winkelend publiek en reizigers aangenamer wordt.

Zo wordt de oversteek van de parkeergarage naar de winkels overdekt, zodat bezoekers droog kunnen oversteken. Er komt een nieuwe plek waar fietsen droog gestald kunnen worden met voorzieningen om elektrische fietsen op te laden. Ook het plein voor het metrostation wordt anders ingericht. Er komt meer groen en ruimte voor terrasjes. 'Op zich niet zulke grote ingrepen, maar wel goed voor het goed lopende winkelcentrum in het hart van de wijk Akkers', aldus Jos Verhoeven

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant