Afbeelding
Foto: Annelies Vrinten

De toekomst van de Marckenburgh

Actueel 4.070 keer gelezen

Spijkenisse - Vanaf 1 februari 'sluit' complex De Marckenburgh aan het Goudenregenplein in Spijkenisse. Op deze datum eindigt de tijdelijke verhuur van de appartementen en bedrijfsruimten in het gebouw. Woningcorporatie Woonzorg Nederland, is voornemens het complex te verkopen zodat het herontwikkeld kan worden conform de door gemeente Nissewaard vastgestelde ontwikkelperspectief 'Nissewaard naar 2040'.

Woonzorg Nederland heeft veiligheid hoog op de agenda staan. Op dit moment wordt onderzocht hoe het pand op de beste wijze beheerd kan worden totdat het verkocht is. Zodat de wijk geen hinder van de leegstand ondervindt. Tot 1 maart blijft leegstandsbeheerder Livable in het pand actief.

Niet rendabel
Woonzorg Nederland besloot september 2019 in samenspraak met de gemeente Nissewaard en leegstandsbeheerder Livable om per 1 februari 2020 het complex niet meer te verhuren. Het gebouw zowel technisch als sociaal toekomstbestendig te houden voor tijdelijke verhuur bleek niet rendabel zijn. De bewoners van de 112 appartementen en de huurders van de bedrijfsruimten in het pand zijn hierover diezelfde maand op de hoogte gesteld.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant