Astrid en Aad gaan van hun welverdiende vrije tijd genieten.
Astrid en Aad gaan van hun welverdiende vrije tijd genieten. Foto: Wil van Balen

De Lijn Kasten sluit haar deuren

Algemeen 949 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 11 januari trokken Astrid en Aad Kwekel van De Lijn Kasten voor het laatst de deur van hun winkelpand op de Struytse Hoeck achter zich dicht.

"Het is mooi geweest, nu gaan we tijd krijgen voor onze camper en onze zes kleinkinderen", zegt Aad als we hem vragen of hij met een lach of met een traan een punt zet achter zijn werkzaamheden. "Astrid en ik kijken er echt naar uit om vrij te zijn, want werkweken van 60 tot 70 uur zijn nog steeds geen uitzondering en dat is op onze leeftijd best zwaar."

Van huis uit
Het begon allemaal zo'n 24 jaar geleden van huis uit. Aad begon met het aanleggen van aluminium plafonds, naast zijn werkzaamheden bij de Meubel Expo in Stellendam. Dat liep op een gegeven moment een beetje uit de hand en toen is het echtpaar de winkel in de Struytse Hoeck begonnen. In eerste instantie onder de naam De Lijn Interieurvisie. "Mensen lazen deze benaming niet altijd goed, dus we kregen allerlei telefonische vragen over schoonmaakwerkzaamheden en televisie-reparaties", vertelt Aad. "Toen hebben we er maar snel De Lijn van gemaakt en inmiddels is dat een soort merknaam geworden. Je ziet soms zelfs advertenties met 'Huis te koop, met kasten van De Lijn', voegt hij er lachend en natuurlijk trots aan toe.

Lovende recensies
Dat Aad samen met Astrid wel wat neer heeft gezet blijkt ook uit de recensies die je over het bedrijf kunt vinden. Een voorbeeld:
'Dit is echt een superzaak! Ik heb een aantal jaren geleden een schitterende kastenwand laten bouwen. En wanneer je belt dat er een kleinigheidje mee is komt de man gelijk om je te helpen. Ik ben er na al die jaren nog steeds heel blij mee. Het is degelijk wat er gebouwd wordt en SERVICE wordt dus met hoofdletters geschreven. Ga zo door!' En ook: 'De Lijn heeft ons geholpen met de bouw van kasten in onze salons. Hoge kwaliteit en de beste service!'

Service loopt door
Op de vraag of Aad en Astrid deze week niet bang zijn dat ze duimen zitten te draaien reageert Aad wederom met een lach. "De winkel sluit dan wel en we nemen geen nieuwe opdrachten meer aan, maar ik heb nog minimaal tot en met de maand juni volop werk om alle aangenomen opdrachten netjes af te ronden. En natuurlijk blijf ik ook nog kleine service-puntjes afronden, want we laten niemand van onze trouwe klanten in de steek."

"We willen iedereen van harte bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen jaren. En, we hopen dat de mensen nog jaren plezier hebben van onze kasten", zegt Astrid op het eind van ons gesprek.

Groot Hellevoet Uitgeverij wenst Aad en Astrid een nog veel gezonde en gelukkige jaren toe!

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant