Stichting Shantyfestival Spijkenisse organiseert geen Shantyfestival meer.
Stichting Shantyfestival Spijkenisse organiseert geen Shantyfestival meer. Foto: Foto-Ok.nl

Stichting Shantyfestival Spijkenisse stopt er mee

Actueel 2.304 keer gelezen

Spijkenisse - Na 13 jaar heeft de Stichting Shantyfestival besloten te stoppen en de organisatie van het mooie festival over te laten aan een eventuele andere organisatie/stichting.

Bij de oprichting van de stichting werd reeds uitgesproken dat de stichting, het festival slechts de komende 15 jaar zou organiseren, waarna hopenlijk het stokje zou kunnen worden doorgegeven aan een nieuwe generatie.

De reden voor het opheffen van de stichting is enerzijds gelegen in de ruimte die de stichting wil geven aan andere initiatiefnemers voor het organiseren van een mogelijk shantyfestival. Anderzijds heeft de commotie en ophef die is ontstaan in de diverse media geleid tot een versneld besluit. Teleurstelling is er vooral over de wijze waarop vrijwilligers van deze stichting persoonlijk worden bejegend, vanwege de opzet van een festival met shantykoren die traditioneel uit mannelijke zangers bestaat. Hiermee zijn het festival en haar vrijwilligers in een dusdanig negatief daglicht komen te staan dat er onvoldoende draagvlak, plezier en energie is om de vrijwillige uren te maken die benodigd zijn om dit festival goed te organiseren. Het unanieme besluit tot beëindiging van de stichting is genomen in overleg met de tien vrijwilligers en bestuursleden. Samen vormden zij de organisatie van het shantyfestival. 

Door vroegtijdig aan te geven dat de stichting vanaf dit jaar niet meer de verantwoordelijkheid neemt voor een 14de editie, is de weg nu vrij voor een ieder die zich geroepen voelt om in oktober een shantyfestival 2.0 neer te zetten. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de drukbezochtste festivals van Spijkenisse. Shantykoren vanuit heel Nederland wisten de weg te vinden naar dit festival, dat structureel een groeiend aantal bezoekers kende.

De stichting wil benadrukken dat het altijd met veel plezier dit festival heeft georganiseerd en een groot voorstander is van de grote diversiteit aan festivals die er zijn. 'Stichting Shantyfestival Spijkenisse hoopt op een mooie toekomst voor korenfestivals in onze mooie gemeente, of dit nu Shantykoren, Viswijvenkoren of gemende korenfestivals zijn en we willen iedereen bedanken voor de mooie momenten die we met elkaar hebben gehad.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant