Afbeelding
Foto: stock

Veel vragen over kenteken parkeren

Actueel 2.494 keer gelezen

Spijkenisse - Met ingang van vandaag moeten bezoekers van het centrum en de omliggende wijken met het betaald-parkeren regime hun kenteken invoeren bij de parkeerautomaten.

Vooralsnog geldt het enkel voor het parkeren op straat maar later dit jaar gaan ook de automaten in de parkeergarages over op het kenteken parkeren.

Bewoners kunnen hun bezoek met korting laten parkeren met behulp van een web-app. De parkeerkosten voor bezoekers bedragen per uur of een deel daarvan € 0,50. Deze app  levert echter wel de nodige vragen op. Want wat als je geen smartphone, tablet of computer hebt? Bewoners die hier tegenaan lopen, kunnen met de Stadswinkel bellen via 14 0181. Met behulp van een hulplijn kan het bezoek aangemeld en afgemeld worden. 

Behalve onduidelijkheid over de app, werd er ook geklaagd over de korte tijd waarbinnen alles geregeld is. Het kenteken parkeren is vandaag ingegaan, maar slechts een deel van de betrokken inwoners heeft de brief met de persoonlijke inloggegevens ontvangen. Daarnaast is niet iedereen gecharmeerd van het invoeren van kentekens, omdat ze het zien als inbreuk op de privacy van hen en hun bezoek.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant