Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Succesvolle vuurwerkopruimactie in Waterland

Actueel 462 keer gelezen

Spijkenisse – Voor het 11e achtereenvolgende jaar werd er vanmiddag weer vuurwerkafval ingezameld in Waterland. Bij het verzamelpunt in het winkelcentrum leverde iedere ingeleverde volle vuilniszak een muntje voor een 'menuutje vuurwerk' op.

Ook dit keer hadden de voor het overgrote deel jeugdige opruimers flink hun best gedaan. Rond 14.30 uur waren naar schatting al 400 zakken vuurwerkafval ingeleverd en was de verwachting dat ook dit jaar de opbrengst van vorig jaar, toen rond 15.00 uur 450 zakken vuurwerkafval door Reinis werd opgehaald, zou worden overtroffen.

De beloning voor een middagje opruimen en vegen werd meestal direct verzilverd in de naastgelegen snackbar Verhage, die sponsor van de actie is. Sommige kinderen hadden echter wel heel veel zakken vol verzameld, zodat ook in de komende weken nog volop vuurwerk menuutjes kunnen worden gegeten. Yoella (10) en Kyento (11) waren gistermiddag al begonnen met het opruimen en inzamelen van vuurwerk in hun wijk. Ze leverden maar liefst 31 goedgevulde zakken in en kunnen in de komende weken menig keer uit eten in de snackbar. Toch waren zij niet degenen die het meeste inleverden; volgens de vrijwilligers van de Bewonersgroep Waterland die het inzamelen coördineerden, stond het record deze keer op 32 zakken. Nog meer groot vuurwerkafval dan voorgaande jaren, maar ook de toenemende  bekendheid van de inzamelingsactie en bijbehorende beloning zorgt ervoor dat steeds meer mensen meehelpen. Ook volgend jaar zal de actie zeker weer worden herhaald. De 'menuutjes vuurwerk' kunnen tot eind januari bij snackbar Verhage aan het Vlinderveen worden 'verzilverd'.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant