Wethouder Struijk opende de projectdag op de Ring van Putten.
Wethouder Struijk opende de projectdag op de Ring van Putten. Foto: Foto-Ok.nl

Write for Rights, ook op de Ring van Putten

Algemeen 477 keer gelezen

Amnesty International besteedt jaarlijks in december extra aandacht aan de eerbiediging van de Mensenrechten en organiseert de wereldwijde schrijfactie 'Write for Rights'.

Amnesty International voert dit jaar actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filipijnen, Nigeria, Zuid-Sudan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte. Bijvoorbeeld voor de 23-jarige Iraanse actrice Yasaman Aryani die zich inzet tegen de verplichte hoofddoek in haar land en daarvoor 16 jaar celstraf kreeg. Of voor Nasu Abdulaziz (25 jaar) uit Nigeria, die in zijn arm werd geschoten toen hij opkwam voor de bewoners van zijn wijk. Hun huizen werden in opdracht van de overheid met veel geweld vernield waardoor 30.000 mensen dakloos werden.

Vluchtelingen
Ook op de Ring van Putten werden vandaag brieven geschreven. De leerlingen uit de derde klas hadden deze laatste dag voor de vakantie een projectdag, waarbij ook aandacht geschonken werd aan het vluchtelingenprobleem. Meer dan 70 miljoen mensen zijn op de vlucht, waarvan 40 miljoen in eigen land. Sahar, die zelf gevlucht is uit Syrië, vertelde de leerlingen over haar reden om Damascus te ontvluchten, waar ze 25 jaar les gaf in wiskunde en Engels. Veel Syriërs vluchten naar Turkije maar daar mogen ze niet officieel werken. Reden voor velen om de gevaarlijke reis naar Europa te maken. Na de presentatie en een vragenronde, moesten de leerlingen zich verplaatsen in een vluchteling om hun volgende opdracht uit te voeren.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant