Afbeelding

Nieuwe, moderne MRI-scanner voor Spijkenisse Medisch Centrum

Actueel 662 keer gelezen

Spijkenisse - Er kwam heel wat bij kijken om de nieuwe MRI-scanner van Spijkenisse Medisch Centrum op zijn plek te zetten. Het 4000 kilo wegende apparaat werd met een hijskraan over het gebouw heen getild en op de afdeling Radiologie neergezet. De MRI-scanner wordt begin januari in gebruik genomen. Tot die tijd kunnen patiënten gebruik maken van de mobiele MRI-scanner.

Paul van der Velden, raad van bestuur: 'Wij willen onze patiënten de beste zorg bieden. Met deze nieuwe MRI-scanner, zijn we voorzien van het meest geavanceerde type MRI scan. Dat is van groot belang, omdat de kans dat ook kleinere afwijkingen juist beoordeeld worden sterk toeneemt indien gebruik gemaakt wordt van de meest recente technologie.' Tijdens de bouwwerkzaamheden staat er een mobiele MRI-scanner naast het ziekenhuis. Patiënten die een MRI-scan nodig hebben, kunnen deze zonder problemen laten maken in deze mobiele scanner. Dit blijft zo tot eind december. Vanaf begin januari 2020 zijn alle bouwwerkzaamheden gereed en wordt de nieuwe MRI-scanner in gebruik genomen.

Het plaatsen van de nieuwe MRI-scanner was een ingewikkelde klus. Voor het plaatsen van de nieuwe scanner van 4000 kilo moesten er verschillende maatregelen getroffen worden. De ruimte is verbouwd en voorzien van de laatste moderne technieken. Tijdens het hijsen werden alle afdelingen die onder de hijsroute van de hijskraan gelegen waren, leeggemaakt en de parkeerplaats werd gedeeltelijk afgezet. De plaatsing is probleemloos verlopen. Patiënten van Spijkenisse Medisch Centrum kunnen komende jaren weer zorgeloos gebruik maken van de meest geavanceerde technieken van de MRI-scanner.

Wat doet een MRI-scanner?
De afkorting MRI staat voor magnetic resonance imaging; beeldvorming met magnetische resonantie. In feite geeft een MRI-scan een heel nauwkeurig beeld van verschillende lichaamsonderdelen zoals hersenen, ruggenmerg, zenuwen, spieren, pezen, hart en buikorganen.

Over Spijkenisse Medisch Centrum
Spijkenisse Medisch Centrum is ontstaan door een samenwerking van Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Maasstad Ziekenhuis. Medisch en ondersteunend personeel van beide organisaties wordt in Spijkenisse Medisch Centrum ingezet. Hierdoor wordt kennis verbreed en innovaties aangescherpt. In Spijkenisse Medisch Centrum wordt 80% van de behandelingen uitgevoerd die ook in een regulier ziekenhuis worden uitgevoerd. Inwoners van Voorne Putten en omstreken kunnen vijf dagen in de week behandeld worden in Spijkenisse Medisch Centrum.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant