Spijkenisse pakt belangrijke punten tegen Capelle

Sport 447 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse heeft zaterdag in de slotronde een belangrijke zege behaald op Capelle. Het werd op sportpark Jaap Riedijk een waar doelpuntenfestijn, 4-3 (2-2).

In het eerste kwart ging het snel. Toen Mark Schenk de score opende voor Spijkenisse, was het binnen het kwartier ineens 1-2. Het was opnieuw Schenk die voor de 2-2 ruststand zorgde. Na de thee bracht Ryan Purvis Spijkenisse opnieuw op voorsprong, maar opnieuw kwamen de Capellenaren terug. Tien minuten voor het einde bepaalde Marvin van der Pluijm de eindstand op 4-3.

Wubben vertrekt
Door de zege kruipt Spijkenisse dichterbij de ploegen boven hen. Het verschil met 's-Gravenzande dat op de veertiende plaats staat is nu drie punten. Spijkenisse staat tijdens de winterstop op de voorlaatste plaats. In de winterstop moet Spijkenisse op zoek naar een nieuwe trainer. Aan het einde van dit seizoen zijn de club en trainer Peter Wubben overeengekomen dat na acht seizoenen een einde komt aan de samenwerking.