Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Geslaagde ZoBlits Ambachtenmarkt in Bernissesteyn

Actueel 398 keer gelezen

Zuidland – In het atrium van woonzorgcentrum Bernissesteyn werd vandaag een Ambachtenmarkt gehouden. Op deze markt toonden (amateur)ambachtslieden uit Nissewaard en omliggende regio hun specialistische vaardigheden en werk.

Cultureel platform ZoBlits organiseerde de markt, waarbij onder andere een gitaarbouwer, kantklossters en een klokkenmaker hun ambacht demonstreerden. Ook was er werk te koop van een viltster, boekbinder en glasbewerker en werden er schilder- en quiltwerk, sieraden en houten gebruiksvoorwerpen getoond en verkocht. Tijdens de Ambachtenmarkt verzorgden orkest en leerlingen van muziekvereniging Kleine Trompetter-Wilhelmina twee optredens met gezellige muziek en droeg stadsdichter Kevin Mack voor uit eigen werk. Bij de kraam van het Milieuhuis konden kinderen meedoen aan mozaïeken. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd en goed bezocht evenement.

Het kernteam van het eind vorig jaar gestarte cultureel platform ZoBlits, bestaande uit in kunst en cultuur geïnteresseerde Nissewaarders, wil graag inwoners uit de kernen en Spijkenisse interesseren voor en betrekken bij nieuwe culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld fotografie, dans, muziek, beeldende kunst en theater. In januari werd een fotowedstrijd georganiseerd en in september een 48-uurs theaterfestival. Voor 2020 wordt nagedacht over een muziekproject en een graffiti-wedstrijd.

ZoBlits wil inwoners van alle leeftijden enthousiast maken om zelf nieuwe culturele activiteiten te bedenken en te organiseren.  Het platform brengt de bedenker van het idee in contact met anderen die willen helpen met het verder uitwerken en uitvoeren. Het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse en gemeente adviseren en ondersteunen waar mogelijk. Inwoners kunnen via www.zoblits.nl zelf een idee aandragen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant