Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Gezellige kerstmarkt in Hekelingen

Actueel 1.449 keer gelezen

Hekelingen – Tijdens de kerstmarkt op het Dorpsplein was het vanavond weer traditioneel druk en gezellig. Bezoekers konden genieten van heerlijke versnaperingen en bij de vuurkorf de handen warmen of de innerlijke mens verwarmen met soep, glühwein of warme chocolademelk.

In de maar liefst 19 kramen was een grote verscheidenheid aan kerstspullen en allerlei lekkers te koop. Leuke hangers voor in de kerstboom, kerstcadeautjes, handgemaakte jam, honing en kaas van de boerderijwinkel, brownies, broodje hamburger van de plaatselijke slager, kerststerren, sieraden en andere leuke hebbedingen; het was er allemaal. Dat het publiek de aangeboden waar wist te waarderen en de verkoop goed liep, was ook te merken bij de oliebollenkraam van bakker Voskamp, die halverwege de avond al was uitverkocht. Ook diverse kerkgenootschappen uit Hekelingen bemanden een kraam op de kerstmarkt. 

Op de muziektent verzorgden de mannen van shantykoor Overstag uit Vlaardingen twee optredens, waarbij afwisselend kerst- en zeemansliederen werden gezongen. Ook konden ritjes met de arrenslee door het dorp worden gemaakt. Een slijterij uit winkelcentrum Waterland introduceerde  aan het begin van de kerstmarkt de naar het dorp vernoemde rum likeur 'Op de wurf in Hekelingen'. Op de fles van het drankje staan naast de in het Hekelingse dialect geschreven naam ook de pont, de boerderij van Schrier en de dorpskerk afgebeeld. Wie de kerstmarkt gemist heeft kan de drank ook kopen in de slijterij in Waterland.

De organisatie van de kerstmarkt was wederom in handen van de vrijwilligers van de Dorpsvereniging Hekelingen.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant