Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Convenant ‘Verkeersveilige schoolomgeving’ Sterrenkwartier ondertekend

Actueel 498 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen ondertekenden vertegenwoordigers van de basisscholen Marimba en Paus Johannesschool, kinderopvang Small Steps, politie en wethouder Mijnans de samenwerkingsovereenkomst 'Verkeersveilige schoolomgeving' voor de wijk Sterrenkwartier.

Aansluitend werd buiten bij de voor beide scholen gelegen oversteekplaats op de Galileilaan een onderdeel van de eerste maatregel ter verbetering van de verkeersveiligheid onthuld. Bij de drie zebrapaden in deze straat die bij de scholen, BSO en sportschool liggen, komen opvallend gekleurde elementen en waarschuwingsborden om voor andere weggebruikers goed duidelijk te maken dat hier kinderen oversteken.

Dit jaar hebben de betrokkenen in de wijk Sterrenkwartier gezamenlijk maatregelen bedacht ter verbetering van de verkeersveiligheidsknelpunten in de schoolomgeving. Daarbij is gekeken naar het verbetering van de inrichting van de locatie en is en wordt dit vervolgens door middel van voorlichting op de scholen en informatie aan de ouders en omwonenden gecommuniceerd. Politie en boa's zorgen voor de handhaving van de genomen maatregelen.

Het vanmorgen ondertekende convenant maakt onderdeel uit van het gemeentelijke project waarbij uiteindelijk in alle wijken een soortgelijke samenwerkingsovereenkomst tot stand wordt gebracht. Na Waterland is het Sterrenkwartier de tweede wijk waar dit wordt aangepakt. In Waterland is een deel van de verbeteringsmaatregelen al uitgevoerd. De volgende wijk waar de verkeersveiligheidsknelpunten in kaart zullen worden gebracht is Schenkel. Gisteravond werd hierover in die wijk een inloopavond voor bewoners gehouden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant